Γιούνκερ: Η έξοδος της Ελλάδας στις αγορές δεν λύνει τα προβλήματα

Η επιστροφή της Ελλάδας στις αγορές δεν διευθετεί τα οικονομικά και κοινωνικά προβλήματα με τα οποία βρίσκονται αντιμέτωποι οι Έλληνες, υποστηρίζει ο υποψήφιος της κεντροδεξιάς για την προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ.

«Το ότι η Ελλάδα επιστρέφει στις αγορές δεν οδηγεί αυτομάτως σε σημαντική βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης», υπογραμμίζει ο πρώην πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου σε συνέντευξή του στο αυριανό φύλλο της εφημερίδας Tagesspiegel.

«Στην Ελλάδα, η διαδικασία δημοσιονομικής προσαρμογής θα διαρκέσει για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα», δήλωσε ο κ. Γιούνκερ, σύμφωνα με αποσπάσματα της συνέντευξης που δόθηκαν σήμερα Σάββατο στη δημοσιότητα.

Ο τέως πρόεδρος του Eurogroup, εκτιμά πως οι συνθήκες διαβίωσης δεν μπορούν να βελτιωθούν «παρά εάν το αβυσσαλέο ελληνικό χρέος μειωθεί σε εύλογο χρονικό διάστημα».

Επίσης, χαρακτηρίζει «λάθος» τις μεγάλες περικοπές που έγιναν στο ελληνικό σύστημα υγείας. «Μέχρι σήμερα θεωρώ ότι τα μεγάλα μέτρα περικοπών στο ελληνικό σύστημα υγείας, τα οποία είχαν άδικες συνέπειες, ήταν λάθος», αναφέρει.

Πηγή: skai.gr

Share

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.