Δήμαρχος καταδικάστηκε σε φυλάκιση επειδή αρνήθηκε να παντρέψει δύο γυναίκες μεταξύ τους!

638707e84db1278fc1e9584cc0fca159

 
Είναι η 1η φορά που γίνεται αυτό από τον Μάιο του 2013, που τέθηκε σε ισχύ ο νόμος «γάμος για όλους»​Σε φυλάκιση πέντε μηνών με αναστολή καταδικάστηκε μια δήμαρχος στη Γαλλία γιατί αρνήθηκε να τελέσει το γάμο δύο γυναικών! 

Η δήμαρχος, Σαμπρίνα Ουτ, πρώην βοηθός της γερουσιάστριας του Σοσιαλιστικού Κόμματος Σαμιά Γκαλί και δήμαρχος του 15ου και 16ου διαμερίσματος της Μασσαλίας, κρίθηκε ένοχη για «διακρίσεις από πρόσωπο στο οποίο έχει ανατεθεί δημόσιο αξίωμα λόγω του σεξουαλικού προσανατολισμού των θυμάτων».

Αυτή είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει κάτι τέτοιο, αφότου τέθηκε σε ισχύ νόμος «γάμος για όλους», από τον Μάιο του 2013. Τα τελευταία δύο χρόνια έχουν γίνει 17.500 γάμοι μεταξύ ατόμων του ιδίου φύλου στη Γαλλία.

Η μέρα του γάμου είχε οριστεί στις 6 Αυγούστου 2014, με τη δήμαρχο να αναθέτει σε βοηθό της – που δεν είχε τέτοιες αρμοδιότητες – να παντρέψει την Κλοντ Ζενάρ με την Ελέν Μπουρουκοά, δυο γυναίκες που συζούσαν εδώ και 12 χρόνια. Λίγους μήνες αργότερα, ο γάμος ακυρώθηκε και οι δύο γυναίκες τον τέλεσαν εκ νέου στις 14 Φεβρουαρίου 2015. Τη δεύτερη φορά η κ. Ουτ τις πάντρεψε κανονικά.

Σημειώνεται ότι μάρτυρες κατέθεσαν ότι «δεν ήθελε να τελέσει τον γάμο γιατί αντέβαινε στις θρησκευτικές πεποιθήσεις της και έλεγε ότι θα πάει στην κόλαση». Εργαζόμενος στον δήμο είπε μάλιστα ότι η κ. Ουτ ήταν πολύ εκνευρισμένη και χτυπούσε τα πόδια της. Μάλιστα, την ημέρα που η δήμαρχος αρνήθηκε να παντρέψει τις δύο γυναίκες, είχε τελέσει άλλους τέσσερις γάμους, μεταξύ ετεροφυλόφιλων ζευγαριών.

Share

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.