ΔΕΘ: Συγκεντρώσεις και συλλαλητήρια, κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

DEUΣε αστυνομικό κλοιό η Θεσσαλονίκη ενόψει ΔΕΘ-Στο πόδι 4.000 αστυνομικοί

​Υπό αστυνομικό κλοιό ανοίγει σήμερα τις πύλες της η 79η ΔΕΘ, η οποία θα εγκαινιαστεί από τον πρωθυπουργό Αντ. Σαμαρά στις 10.30 στο συνεδριακό κέντρο «Ι. Βελλίδης».

Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, αποτελούμενες από περίπου 4.000 αστυνομικούς, και δικυκλιστές των ομάδων ΔΙΑΣ και ΔΕΛΤΑ είναι στο πόδι. Θα βρίσκονται σε κεντρικούς δρόμους της πόλης, μέσα στις εγκαταστάσεις της ΔΕΘ, , όπου αναμένεται να στηθούν οδοφράγματα, στο υπουργείο Μακεδονίας – Θράκης, πέριξ του ΑΠΘ και αλλού.

Επίσης τις πορείες θα παρακολουθεί ελικόπτερο της ΕΛΑΣ, ενώ τρεις εισαγγελείς θα επιβλέπουν τα αστυνομικά μέτρα.

Συγκεντρώσεις και συλλαλητήρια

Το χορό των κινητοποιήσεων εν όψει των εγκαινίων της ΔΕΘ άνοιξαν χθες οι ένστολοι, οι οποίοι πραγματοποίησαν πανελλαδική ένστολη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Λευκό Πύργο

Σήμερα, στις 10.30 το πρωί οι καθηγητές σε διαθεσιμότητα, θα συγκεντρωθούν στην πλατεία Αγίας Σοφίας και θα κάνουν πορεία προς το συνεδριακό κέντρο «Ι. Βελλίδης».

Στις 6 το απόγευμα, η ΓΣΕΕ, η ΑΔΕΔΥ, το ΕΚΘ και η ΕΔΟΘ καλούν σε συγκέντρωση στο άγαλμα του Βενιζέλου. Στο συλλαλητήριο θα πάρει μέρος και το μπλοκ του ΣΥΡΙΖΑ με επικεφαλής βουλευτές του κόμματος.

Το ΠΑΜΕ θα πραγματοποιήσει συγκέντρωση στην πλατεία Αριστοτέλους ενώ οργανώσεις της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς καλούν την ίδια ώρα σε συγκέντρωση στην Καμάρα.

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

Από τις 6 το πρωί της Παρασκευής έως και στις 3 το απόγευμα της Κυριακής (7/9/2014) δεν επιτρέπεται η στάση-στάθμευση όλων των οχημάτων, στις παρακάτω οδούς του κέντρου της πόλης: Αγγελάκη, σε όλο το μήκος της, Λ. Στρατού, από Καυτατζόγλου μέχρι Πλατεία Χ.Α.Ν.Θ., Γ΄ Σεπτεμβρίου, από Μ. Αλεξάνδρου μέχρι Αγ. Δημητρίου, Εθν. Αμύνης, από Αγίου Δημητρίου μέχρι Πλατεία Λευκού Πύργου, Αγ.Δημητρίου, από Πλατεία Ευαγγελίστριας μέχρι Γ΄ Σεπτεμβρίου και από Προξένων μέχρι Φιλήμονος Δραγούμη, Γ. Λαμπράκη, από Εγνατία μέχρι Γ΄Σεπτεμβρίου, Αρμενοπούλου, από Μελενίκου μέχρι Εθν. Αμύνης, Ν. Γερμανού, από Πλατεία Λευκού Πύργου μέχρι Πλατεία Χ.Α.Ν.Θ., Μ. Ανδρόνικου, από Πλατεία Ηλεκτρικής Εταιρείας μέχρι Πλατεία Χ.Α.Ν.Θ., Προξένων, καθ’ όλο το μήκος της, Φιλήμονος Δραγούμη, από Αγίου Δημητρίου μέχρι Κασσάνδρου, Κασσάνδρου, από Φιλήμονος Δραγούμη μέχρι Προξένων και Αγίας Τριάδος, από Μ.Αλεξάνδρου μέχρι Β.Γεωργίου.

Επίσης, απαγορεύεται η στάση – στάθμευση, στις οδούς Τσιμισκή και Εγνατία, καθώς και στη Λ.Νίκης.

Εξάλλου, το Σάββατο, από τις 14.00΄ σταδιακά, ανάλογα με την εξέλιξη των εκδηλώσεων και μέχρι την ολοκλήρωσή τους, δεν θα επιτρέπεται η κυκλοφορία όλων των οχημάτων, στις παρακάτω οδούς του κέντρου της πόλης:Λ.Στρατού, από Καυτατζόγλου, μέχρι Πλατεία Χ.Α.Ν.Θ.,Γ΄ Σεπτεμβρίου, από Μ. Αλεξάνδρου μέχρι Αγίου Δημητρίου, Βασ. Όλγας, από Μ. Μπότσαρη μέχρι Αγίας Τριάδος, Βασ. Γεωργίου, από Αγίας Τριάδος μέχρι Μ. Ανδρόνικου, Λεωφ. Νίκης, καθ’ όλο το μήκος της. Κουντουριώτη, καθ’ όλο το μήκος της, Κ. Καραμανλή, από Κατσιμίδη μέχρι Γ΄ Σεπτεμβρίου, Εγνατία, από Λαγκαδά μέχρι Γ΄ Σεπτεμβρίου, Εθν. Αμύνης, από Αγίου Δημητρίου μέχρι Πλατεία Λευκού Πύργου,. Κασσάνδρου, καθ’ όλο το μήκος της, Προξένων, καθ’ όλο το μήκος της, Φιλήμονος Δραγούμη, από Αγίου Δημητρίου μέχρι Κασσάνδρου, Τσιμισκή, καθ’ όλο το μήκος της και Αγίου Δημητρίου, από Λαγκαδά μέχρι Φιλήμονος Δραγούμη.

Εναλλακτικά, από τις 14.00 του Σαββάτου και μέχρι να ολοκληρωθούν όλες οι εκδηλώσεις, η κυκλοφορία των οχημάτων θα διεξάγεται (από ανατολικά προς δυτικά), μέσω των οδών Κατσιμίδη – Περιφερειακής οδού – Αγ. Δημητρίου (όσο οι συνθήκες το επιτρέπουν) – Ολυμπιάδος και από δυτικά προς ανατολικά , μέσω των οδών 26ης Οκτωβρίου – Λαγκαδά και Περιφερειακής οδού καθώς και από τη Λ. Νίκης, όσο οι συνθήκες το επιτρέπουν.

Share

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.