ΔΕΙΤΕ σε ποιο μέρος της Ελλάδας το θερμόμετρο ΞΕΠΕΡΑΣΕ τους 42 βαθμούς Κελσίου!

Σε όλη την Ελλάδα σήμερα η ατμόσφαιρα είναι αποπνικτική και η ζέστη αφόρητη, όμως υπάρχουν και περιοχές που «κάηκαν» στην κυριολεξία.

Στον Πτελεό Μαγνησίας και ώρα 16:49 το θερμόμετρο άγγιξε την υψηλότερη θερμοκρασία σε όλη την χώρα… τους 42,8 βαθμούς Κελσίου!

2abc6835-cbd1-4bcd-cb56-14926eae87e2.jpg
Ακολούθησε η Χαλκίδα με 42,3, ο Θεολόγος Φθιώτιδας και η Αυλίδα Ευβοίας με 41,9.

Ο καιρός την Παρασκευή θα είναι «καλύτερος» αφού θα έχουμε σταδιακή υποχώρηση των πολύ υψηλών θερμοκρασιών από βορρά προς νότο, με τοπικές βροχές ή καταιγίδες από το μεσημέρι και μετά στα ορεινά της Βόρειας Ελλάδας και της Ηπείρου.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 34 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, από 21 έως 37 βαθμούς στην Κεντρική Ελλάδα, από 23 έως 37 βαθμούς στη Νότια Ελλάδα, από 20 έως 36 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα και από 23 έως 35 βαθμούς στα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις ασθενείς έως μέτριοι και τοπικά στο Νοτιοδυτικό Αιγαίο ισχυροί αλλά από το βράδυ στο Βόρειο Αιγαίο θα στραφούν σε βορειοανατολικούς και θα ενισχυθούν σε σχεδόν θυελλώδεις. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς και από το μεσημέρι βορειοδυτικοί μέτριοι.

Στην Αττική

Ηλιοφάνεια με αραιές νεφώσεις και μικρή υποχώρηση της θερμοκρασίας, περιμένουμε στην Αττική. Η θερμοκρασία στο κέντρο θα φτάσει τους 33 με 34 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς και από το απόγευμα και μετά βορειοδυτικοί μέτριοι έως ισχυροί.

Στην Θεσσαλονίκη

Ηλιοφάνεια με τοπικές νεφώσεις που θα πυκνώσουν στα ορεινά τις θερμές ώρες της ημέρας, περιμένουμε στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 33 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν βορειοδυτικοί ασθενείς έως μέτριοι.

Πηγή : metar, meteo

Share

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.