Δεν μεταβαίνει στη Σύνοδο Κορυφής ο πρωθυπουργός. Κοίτα να δεις… στιγμή που διάλεξε για την επέμβαση! Ποιος να το περίμενε

Σοβαρότερο του αρχικώς εκτιμηθέντος απεδείχθη το περιστατικό που αντιμετώπισε ο πρωθυπουργός ο οποίος δεν θα παραστεί τελικά στη Σύνοδο Κορυφής των Βρυξελλών. Η μετεγχειρητική κατάσταση της υγείας του κρίνεται πάντως ικανοποιητική και ο κ. Σαμαράς αναμένεται να λάβει εξιτήριο από το Αττικό νοσοκομείο τη Δευτέρα
Δεν μεταβαίνει στη Σύνοδο Κορυφής ο πρωθυπουργός

Όπως ανέφερε σε ενημέρωση προς του δημοσιογράφους, το μεσημέρι της Κυριακής, ο , επικεφαλής της ομάδας των ιατρών που πραγματοποίησε την επέμβαση, Πάνος Θεοδοσιάδης, ο κ. Σαμαράς «από χθες το βράδυ δέχεται τους συνεργάτες του και έχει πλήρη επαφή και επικοινωνία. Οσον αφορά το κατά πόσον ο πρωθυπουργός μπορεί να ταξιδέψει, είμαι κατηγορηματικός: Ο πρωθυπουργός δεν μπορεί να ταξιδέψει. Αφενός λόγω της βαρύτητος του περιστατικού που απαιτεί σαφέστατα αποθεραπεία και ακινησία και δεύτερον λόγω του ότι δεν επιτρέπεται να μπει σε αεροπλάνο».

«Η κατάσταση της υγείας του ήταν σοβαρότερη της αναμενόμενης. Ο καθαρός χρόνος της επέμβασης διήρκεσε τέσσερις ώρες, καθώς έπρεπε να αντιμετωπιστούν 11 ρωγμές του αμφιβληστροειδούς», διευκρίνισε ο κ. Θεοδοσιάδης που διαβεβαίωσε πάντως ότι η μετεγχειρητική πορεία της υγείας του πρωθυπουργού εξελίσσεται ικανοποιητικά και ότι τη Δευτέρα αναμένεται να πάρει εξιτήριο από το Αττικό Νοσοκομείο.

Σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου, την Ελλάδα στη Σύνοδο Κορυφής θα εκπροσωπήσουν ο υπουργός Εξωτερικών, Δημήτρης Αβραμόπουλος, ως επικεφαλής κλιμακίου που θα συγκροτείται από τον απερχόμενο υπηρεσιακό υπουργό Οικονομικών, Γ. Ζανιά, τον υπουργό Ανάπτυξης και Υποδομών Κωστή Χατζηδάκη και τον αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών, Χρ.Σταϊκούρα.

Στη κυβερνητική ανακοίνωση αναφέρεται: «Ο πρωθυπουργός, μετά τη ρητή απαγόρευση του θεράποντος ιατρού, καθηγητή, κ. Θεοδοσιάδη, να ταξιδέψει στις Βρυξέλλες για τη Σύνοδο Κορυφής στις 28-29 Ιουνίου, ορίζει ως επικεφαλής της Ελληνικής αντιπροσωπείας στη Σύνοδο, τον υπουργό Εξωτερικών κ. Δημήτρη Αβραμόπουλο. Στην αντιπροσωπεία συμμετέχουν: ο υπουργός Οικονομικών, κ. Γιώργος Ζαννιάς, ο υπουργός Ανάπτυξης, κ. Κωστής Χατζηδάκης και ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, κ. Χρήστος Σταϊκούρας».

Πηγή: ethnos.gr

Share

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.