Ο τέως Δήμαρχος Κ. Λογοθέτης αντιπολιτεύεται: Μερική αναμόρφωση δημοτικού προϋπολογισμού τρέχοντος έτους [video]

imageΟ τέως Δήμαρχος Κ. Λογοθέτης αντεπεξήλθε με συνέπεια στον αντιπολιτευτικό του ρόλο του στα έδρανα της Δημοτικής μειοψηφίας και δεν άφησε σε “χλωρό κλαρί” την Αντιδήμαρχο Οικονομικών Μ. Πρωτοπαππά στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο κατά τη συζήτηση της μερικής αναμόρφωσης δημοτικού προϋπολογισμού τρέχοντος έτους. Δεν μας άρεσε καθόλου το θέμα με τα ΒΙΟΛΟΓΙΚΑ ΑΠΟΒΛΗΤΑ που υπάρχουν στην περιοχή. Εδώ το θέμα αντιμετωπίστηκε από την οικονομική του πλευρά, ποιος πρέπει να πληρώσει ο Δήμος είτε η Περιφέρεια; Η οικολογική πλευρά και βασικά ο κίνδυνος για την υγεία από τα βιομηχανικά απόβλητα είναι πιο σημαντικά , αλλά αυτά τα θέματα δεν βλέπω να τα θίγει κανένας, ούτε καν κάποιος κάτοικος των Αγίων Θεοδώρων που αφορά ακόμα πιο άμεσα την υγεία του.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον είχε η επιμονή του τέως Δημάρχου να μη διατεθούν 33 000 ευρώ για μελέτη εγκατάστασης ανεξέλεγκτης εναπόθεσης βιομηχανικών και άλλων αποβλήτων με την αιτιολογία ότι τα έξοδα αυτά αφορούν την Περιφέρεια (ο Δήμος ευθύνεται για τα αστικά απόβλητα) και η Περιφέρεια προσπαθεί να τα “φορτώσει” στον Δήμο.

Η Αντιδήμαρχος Μ. Πρωτοπαππά είπε ότι η απόφαση αυτή προήλθε βασιζόμενη σε έγγραφο της Περιφέρειας που είχε παραλάβει ο τέως Δήμαρχος κ Κ. Λογοθέτης στις 16/7/2014 και αφορά την απόφαση της Περιφέρειας να λάβει ο Δήμος μας μέτρα για τα υγρά απόβλητα στο Σουσσάκι βασιζόμενη σε προεδρικό διάταγμα. Επειδή, όπως υποστήριξε η κα Αντιδήμαρχος, ο τέως Δήμαρχος έβαλε το έγγραφο στο συρτάρι του, χάθηκε πολύτιμος χρόνος και τώρα επειδή ήταν επιτακτική ανάγκη προέβησαν σε αναμόρφωση με όσο το δυνατόν πιο ανώδυνο τρόπο παίρνοντας χρήματα από τη συντήρηση, προμήθεια και επισκευή μεταφορικών μέσων της τεχνικής υπηρεσίας.

Να μην ξεχάσουμε να αναφέρουμε και το ενδιαφέρον στοιχείο που ανέφερε η κα Πρωτοπαππά ότι χάσαμε λόγω ολιγωρίας της προηγούμενης Δημ. Αρχής τη δυνατότητα ένταξης σε πρόγραμμα για αναμόρφωση πλατειών και για παιδικές χαρές, άλλοι πιο δραστήριοι Δήμοι μπήκαν στο πρόγραμμα και χρηματοδοτούνται με περίπου 200 000 ευρώ. Εμείς προλάβαμε μόνο να εξασφαλίσουμε το σύστημα park and ride πράγμα καλό σύμφωνα με την κα Πρωτοπαππά, εμείς πάλι διατηρούμε επιφυλάξεις γιατί αν η στάθμευση στους συγκεκριμένους χώρους θα είναι με χρέωση αυτό σίγουρα δε θα βελτιώσει το βιοτικό επίπεδων των κατοίκων.[youtube=https://www.youtube.com/watch?v=s-LfQEioP5Y]

Πηγή: tvtv.gr

Share

5 Comments

  1. ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΩ ΑΦΟΥ ΚΑΤΑΛΑΒΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΞΑΝΑΒΓΗΚΕ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΤΑ ΓΡΑΨΕ ΟΛΑ ΣΤΑ ΠΑΛΙΑ ΤΩΝ ΥΠΟΔΗΜΑΤΩΝ ΤΟΥ

  2. ΚΑΛΑ ΟΣΑ ΔΕΝ ΕΙΠΕ Ο ΛΟΓΟΘΕΤΗΣ ΤΕΣΣΕΡΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΑ ΕΙΠΕ ΠΡΟΧΘΕΣ ΣΤΟ ΔΣ

  3. μα καλά είχαν τόσα λεφτά και δεν έφτιαχναν την σκούπα; Και άφηναν την πόλη βρώμικη; Γιατί ρε παιδιά δεν θέλατε να ξαναπάρετε τον δήμο;

  4. Ποιο καλά σου πάει η αντιπολίτευση Κώστα

  5. Τα ελληνικά σου Μαρία μου, είσαι και καθηγήτρια! Δεν λέμε θα είχε εκμαιεύσει ο χρόνος – λέμε εκπνεύσει, το εκμαιεύσει σημαίνει να “ψαρέψει” μια πληροφορία κατά την μαιευτική του Σωκράτη, αν έχεις ακουστά.

Leave a Reply

Your email address will not be published.