Δυο Επισκέψεις διπλωματών και επίτιμων προξένων του προξενικού σώματος Ελλάδος στις ιαματικές πηγές του Λουτρακίου, στην αρχαία Νεμέα και την αρχαία Κόρινθο 2013 – 2014

Το Προξενικό Σώμα στην Ελλάδα (Consular Corps in Greece) το οποίο έχει ως μέλη Διπλωμάτες και Επίτιμους Πρόξενους ξένων χωρών, διοργάνωσε μία ακόμα επιτυχημένη εκδήλωση το  Σάββατο 29 Μαρτίου 2014, στους αρχαιολογικούς χώρους Νεμέας και Κορίνθου, μετά από  επίσημη πρόσκληση της Περιφέρειας Πελοποννήσου σε συνέχεια της επίσκεψης του Νοέμβριου του 2013  που είχε πραγματοποιηθεί στις ιαματικές θερμές πηγές Λουτρακίου..

 Στόχος του Διπλωματικού Σώματος Ελλάδος είναι να φέρει πιο κοντά τους Διπλωμάτες προωθώντας τους Ελληνικούς τόπους, ώστε να γνωρίσουν καλύτερα την Ελλάδα. Η προσπάθεια ήταν  εξαιρετική αφού και οι δυο εκδηλώσεις ήταν ιδιαίτερα επιτυχείς.

Μετά από ενέργειες της ιατρού  ενδοκρινολόγου Παρή Ράπτη – Λύρα η οποία κατάγεται από το Λουτράκι Κορίνθιας και οι δύο προσκλήσεις έφτασαν στην Πρόεδρο του Προξενικού  Σώματος Ελλάδος (CCG)  κ. Τερίνα Αρμενάκη – Καλογεροπούλου, Επίτιμη Πρόξενο Αιθιοπίας, μέσω του ιατρού Πλαστικού χειρουργού  Δρ Ιωάννη Λύρα, Επίτιμου Προξένου της Βραζιλίας στην Ελλάδα και μέλους του  ΔΣ του Προξενικού Σώματος Ελλάδος (CCG).

Το ΔΣ του CCG με χαρά αποδέχθηκε τις προσκλήσεις.

Συμμετείχαν  50 μέλη του Προξενικού Σώματος, Πρόξενοι, Διπλωμάτες και Πρέσβεις από πολλές χώρες.( Κροατία, Βραζιλία, Νικαράγουα, Μεξικό, Αιθιοπία, Καζακστάν, Ολλανδία, Ντομίνικα, Χιλή, Ρουμάνια, Ισπανία, «Βόσνια-Ερζεγοβίνη», Αλγερία,  Σλοβακία, Σλοβενία, Αίγυπτο, Γερμανία, Κίνα, Αυστραλία, Αυστρία, Λίβανο, Ελλάδα -Υπουργείο Υγείας).

Ο Δήμαρχος Νεμέας κ Ευάγγελος Ανδριανάκος  υποδέχτηκε και ξενάγησε τους  επισκέπτες  στο αρχαιολογικό Μουσείο Νεμέας. Ακολούθως ο Ομότιμος Καθηγητής αρχαιολογίας στο Πανεπιστήμιο Berkeley Καλιφόρνιας ΗΠΑ, Dr Stephen G Miller, πραγματοποίησε άκρως ενδιαφέρουσα ξενάγηση.

Ο ίδιος έχει πραγματοποιήσει όλες τις ανασκαφές στην περιοχή από το 1973, εξήγησε τα αρχαιολογικά δεδομένα των ανασκαφών των τελευταίων δεκαετιών , ενώ ξενάγησε τους καλεσμένους στο Μουσείο, το Αρχαίο Στάδιο και το Ναό του Διός.. Οι αντιπρόσωποι των Χωρών ενθουσιάστηκαν ιδιαιτέρως με την φιλοξενία. Ακολούθησε επίσκεψη στην οινοποιητική επιχείρηση  Παπαϊωάννου, όπου οι καλεσμένοι είχαν την ευκαιρία να γευτούν τα  τοπικά κρασιά με «ονομασία προέλευσης».

Η περιήγηση συνεχίστηκε στην Αρχαία Κόρινθο. Ο Δήμαρχος Κορίνθου κ Αλέξανδρος Πνευματικός και αντιπρόσωποι της περιφέρειας υποδέχτηκαν το Προξενικό Σώμα(CCG), στην Αρχαία Κορινθία και τους ξενάγησαν στο αρχαιολογικό Μουσείο Κορίνθου, τον Αρχαίο  Ναό του Απόλλωνα και το βήμα του Αποστόλου Παύλου. Η επίσκεψη ολοκληρώθηκε στο πρότυπο συσκευαστήριο αγνού παρθένου ελαιόλαδου της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών  Κορινθίας και τέλος στην Αρχαία Δίολκο, στον Ισθμό της Κορίνθου. Μοιράστηκαν ενδιαφέροντα φυλλάδια  και βιβλία καθώς και εξαιρετικής συσκευασίας  δείγματα  ελαιολάδου. Οργανωτής και μεταφραστής  της επίσκεψης ήταν ο Επίτιμος Πρόξενος της Νικαράγουα στην Ελλάδα κ. Μιγκέλ Καποάνο ενώ εισηγητής ήταν ο κ. Νικόλαος Καμπούρης υπεύθυνος θεμάτων τουρισμού Περιφερειακής Ενότητας Κορινθίας.

Φωτογραφίες:

 C_DSC6153 new mail

29 Μαρτίου 2014

Ο Δήμαρχος Κορίνθου Αλέξανδρος Πνευματικός, μαζί με το ΔΣ και τα μέλη του Προξενικού σώματος Ελλάδος μπροστά στον Αρχαίο ναό του Απόλλωνος.

 

C_DSC5509 new mail

(29 Μαρτίου 2014 στη Νεμέα – από αριστερά)

Δρ. Ιωάννης Λύρας , πλαστικός χειρουργός , Ταμίας στο Δ.Σ του ου προξενικού σώματος Ελλάδος, επίτιμος πρόξενος της Βραζιλίας στην Ελλάδα

Δρ. Παρή Ράπτη-Λύρα  ιατρός ενδοκρινολόγος

Ευάγγελος  Ανδριανάκος, Δήμαρχος Νεμέας

Τερίνα Αρμενάκη-Καλογεροπούλου, Πρόεδρος του ΔΣ του προξενικού σώματος Ελλάδος, επίτιμη πρόξενος τις Αιθιοπίας στην Ελλάδα

Μιγκέλ  Καποάνο, γραμματέας του ΔΣ και επίτιμος πρόξενος της Νικαράγουα στην Ελλάδα

Χρήστος Βαρδίκος , επίτιμος πρόξενος της Δημοκρατίας της Ντομίνικα στην Ελλάδα

 

C_DSC5745 new mail

29 Μαρτίου 2014

Dr Stephen G Miller, Καθηγητής αρχαιολογίας στο Πανεπιστήμιο Berkeley Καλιφόρνιας ΗΠΑ  διευθυντής των ανασκαφών Νεμέας μαζί με το ΔΣ και τα μέλη του Προξενικού σώματος Ελλάδος μπροστά στον Αρχαίο ναό του Διός.

C_DSC6073 new mail

(29 Μαρτίου 2014 στην Αρχαία Κόρινθο – από αριστερά)

 

– Κος Cristian Font Calderon (Ιασπανία)

– Κος Fernando Sandoval Flores (Mexiko)

– Κος Μιγκέλ  Καποάνο,  (Νικαράγουα)

– Δρ. Ιωάννης Λύρας (Βραζιλία)

– Κος Αλέξανδρος Πνευματικός, Δήμαρχος Κορίνθου3

– Κα Τερίνα Αρμενάκη-Καλογεροπούλου (Αιθιοπία)

– Δρ. Παρή Ράπτη-Λύρα  (Λουτράκι)

– Κα Lydia Liang  (Κίνα)

– Κος Χρήστος Βαρδίκος (Ντομίνικα)

– Κος Mohammed El Mahdi (Αίγυπτος)

 

C_DSC6353 new mail

29 Μαρτίου 2014

Ο Νικόλαος Καμπούρης υπεύθυνος θεμάτων τουρισμού Περιφερειακής Ενότητας Κορινθίας μαζί με το ΔΣ και τα μέλη του Προξενικού σώματος Ελλάδος μπροστά στην αρχαία Δίολκο – Ισθμό της Κορίνθου.

 

_DSC4606 new mail

9 Νοεμβρίου 2013

Ο Δήμαρχος Λουτρακίου – Αγ. Θεοδώρων κ. Κώστας Λογοθέτης  και πρόξενοι από την Βραζιλία , Γαλλία, Ιρλανδία, Σλοβακία, Εσθονία, Αιθιοπία και Ντομίνικα στην πρώτη ενημερωτική επίσκεψη αντιπροσωπείας του Προξενικού Σώματος Ελλάδας στις ιαματικές πηγές Λουτρακίου.

 

Share

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.