Εκλογές: Ίσως και θέμα εικοσιτετραώρων οι οριστικές αποφάσεις του Μαξίμου

image

Ακόμη και μέσα στα επόμενα εικοσιτετράωρα μπορεί να οριστικοποιηθούν οι αποφάσεις της κυβέρνησης για τις εκλογές όπως τόνισε ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Πάνος Σκουρλέτης μετά τη συνάντηση που είχε με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

Ερωτηθείς εάν τα σενάρια περί εκλογών, θερινών τμημάτων, ψήφου εμπιστοσύνης, είναι όλα ανοικτά στο τραπέζι, ο κ. Σκουρλέτης είπε ότι «κάποια από αυτά είναι και σενάρια, θα έλεγα, φαντασίας». «Ακούγονται πολλά, υπάρχουν πολλές σκέψεις. Νομίζω ότι μέσα στις επόμενες ώρες θα ξέρουμε όλοι περισσότερα. Αλλά δεν είμαι εγώ αρμόδιος να σας πω» πρόσθεσε.

Σε σχόλιο δημοσιογράφου, ότι η κυβέρνηση έχει μιλήσει για την επόμενη εβδομάδα, ο υπουργός δήλωσε χαρακτηριστικά «Μπορεί και εικοσιτετράωρα». Ερωτηθείς εάν «βλέπει» εκλογές άμεσα, είπε ότι «έχω δώσει πολλές συνεντεύξεις γύρω από αυτό, γνωρίζετε την άποψη μου την προσωπική, δεν θέλω να την επαναλάβω».

Για την επόμενη εβδομάδα παρέπεμπαν νωρίτερα άλλες κυβερνητικές πήγες τυχόν αποφάσεις για οποιαδήποτε πολιτική πρωτοβουλία εκ μέρους της κυβέρνησης, επισημαίνοντας πως τώρα δεν υπάρχει καμία απόφαση.

Επισημαίνουν ότι σημασία έχει να μη διαταραχτεί το κλίμα που οδηγεί τη χώρα με ασφάλεια στη συζήτηση για το χρέος. Κάνουν επίσης λόγο για προσεκτικές κινήσεις, χωρίς ρίσκα, σε μια σαφή αναδίπλωση από τα περί ψήφου εμπιστοσύνης.

Σημειώνεται ότι κατά τη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό στο Μαξίμου, την Τρίτη, ο υπουργός Οικονομικών φέρεται να τον ενημέρωσε για τα νομοσχέδια που θα πρέπει να ψηφιστούν το επόμενο διάστημα, επισημαίνοντας ότι εάν είναι να γίνουν εκλογές, τότε καλό θα είναι να γίνουν το συντομότερο δυνατόν, γιατί η παρατεταμένη εκλογολογία δεν βοηθάει τη χώρα και την οικονομία.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ η κυβερνητική εκπρόσωπος είπε Όλγα Γεροβασίλη ότι υπάρχουν «ορατά θέματα» και με τη σταθερότητα της κυβέρνησης και το κατά πόσο είναι σε θέση να εξασφαλιστεί η κυβερνητική διαδικασία, καθώς και ζητήματα που αφορούν το εσωτερικό του κόμματος.

Η κ. Γεροβασίλη τόνισε επίσης ότι η κυβέρνηση δεν είχε στο σχεδιασμό της τις εκλογές – μέχρι ενός σημείου – και υπάρχουν προτεραιότητες που πρέπει να εξασφαλιστούν για να μη διαταραχθούν οι κυρίαρχοι στόχοι.

Share

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.