Εμπορικός Σύλλογος Κορίνθου: Αλλαγές στο πλανόδιο εμπόριο

Εμπορικός Σύλλογος Κορίνθου Ικανοποίηση από τις τροποποιήσεις  για τη διαφύλαξη της Κυριακής αργίαςΤα υπουργεία οικονομικών και ανάπτυξης  ετοιμάζουν σοβαρές τροποποιήσεις του νομοθετικού πλαισίου που αφορά στο καθεστώς λαϊκών αγορών , του υπαίθριο – πλανόδιο και στάσιμου εμπορίου, στις εμποροπανηγύρεις μέσα στον επόμενο μήνα όπου θα έχει ολοκληρωθεί η διαβούλευση και θα είναι έτοιμο το νέο σχέδιο νόμου για να κατατεθεί στο κοινοβούλιο .

Παράλληλα το υπουργείο ανάπτυξης διέκοψε την έκδοση όλων των εμπορικών αδειών για τις λαϊκές αγορές και τον Οκτώβριο θα επανεξεταστούν όλες από μηδενική βάση, σύμφωνα με όσα προβλέπει ο νόμος.

Ο Υφυπουργός Ανάπτυξης Θανάσης. Σκορδάς υπογράμμισε σε δηλώσεις του από την κεντρική αγορά του Ρέντη  ότι το παραεμπόριο καταπολεμάται με υπεύθυνες πρακτικές από τους εμπόρους και τους παραγωγούς και με τις εγγυήσεις που μπορούν να προσφέρουν αυτοί για τα προϊόντα τους. Σημείωσε ακόμη ότι η «Αγορά του Καταναλωτή» εντός της αγοράς του Ρέντη, που αφορά στην πώληση προϊόντων σε πολύ συμφέρουσες λιανικές τιμές έχει συμβάλει ώστε να γίνει πιο απαιτητικός και ο ίδιος ο καταναλωτής.

                                      ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ

         Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                            Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΒΑΣΙΛΗΣ ΓΕΩΡΓΑΡΗΣ                     ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΚΑΪΛΑΝΗΣ

Share

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.