Εξαρθρώθηκε εγκληματική ομάδα που διέπραττε ληστείες και κλοπές στην Κορινθία.

Υπουργείο Δημόσιας Τάξης & Προστασίας του Πολίτη Ελληνική Αστυνομία Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Πειρφέρειας ΠελοποννήσουΕξαρθρώθηκε εγκληματική ομάδα που διέπραττε ληστείες και κλοπές στην Κορινθία.

Εξιχνιάστηκαν εννέα (9) περιπτώσεις ληστειών και κλοπών, σε περίπτερα, καταστήματα, πρατήριο υγρών καυσίμων, καθώς και σε βάρος πολιτών.

Συνελήφθη ένας 29χρονος ημεδαπός ΡΟΜΑ, κατόπιν Εντάλματος Σύλληψης.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε περιλαμβάνει ακόμα δύο (2) ημεδαπούς ΡΟΜΑ, μέλη της εγκληματικής ομάδας.

Συνολικά από την δράση τους είχαν αφαιρέσει χρηματικά ποσά, ηλεκτρονικές συσκευές και αντικείμενα, με αξία που ξεπερνά τις        -7.000- ευρώ.

Εξαρθρώθηκε, υστέρα από εμπεριστατωμένη έρευνα του Τμήματος Ασφαλείας Κορίνθου, εγκληματική ομάδα που διέπραττε ληστείες και κλοπές, στην ευρύτερη περιοχή της Κορινθίας. Στο πλαίσιο των αστυνομικών ερευνών για την εγκληματική ομάδα, εξιχνιάστηκαν εννέα (9) περιπτώσεις ληστειών και κλοπών, σε περίπτερα, καταστήματα, πρατήριο υγρών καυσίμων, καθώς και σε βάρος πολιτών.

Συνελήφθη, χθες (15-9-2012) το μεσημέρι, στα Εξαμίλια Κορινθίας, για τη συμμετοχή του στην εγκληματική ομάδα, ένας (1) 29χρονος ημεδαπός ΡΟΜΑ, ο οποίος κατηγορείται για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, ληστείες και κλοπές, καθώς και για παράβαση του Νόμου περί Όπλων.

Η σύλληψη του έγινε ύστερα από εντάλματα σύλληψης του κ. Ανακριτή Κορίνθου, που εκκρεμούσε σε βάρος του από 29-8-2012, για διάπραξη διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπών, ενώ η δικογραφία, που σχηματίστηκε, συμπεριλαμβάνει ακόμα δύο (2) ημεδαπούς ΡΟΜΑ, ηλικίας 30 και 42 ετών αντίστοιχα, μέλη της εγκληματικής ομάδας.

Ειδικότερα, μετά από αστυνομική έρευνα του Τμήματος Ασφαλείας Κορίνθου, διαπιστώθηκε ότι οι παραπάνω, είχαν συστήσει εγκληματική ομάδα με διαρκή και δομημένη δράση, με σκοπό τη διάπραξη ληστειών και κλοπών.

Όπως προέκυψε, οι ανωτέρω, κατά το χρονικό διάστημα από τα τέλη Ιουλίου, έως και τις αρχές του Σεπτεμβρίου, του τρέχοντος έτους, είχαν διαπράξει επτά (7) περιπτώσεις ληστειών και δύο (2) περιπτώσεις κλοπών, στο Χιλιομόδι, στην Αρχαία Κόρινθο, στον Άγιο Βασίλειο, στα Αθίκια, στους Άγιους Θεοδώρους, στο Σπαθοβούνι και στην Κόρινθο Κορινθίας.

Επιπρόσθετα κατά τις έρευνες, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, ένα (1) Ι.Χ. επιβατηγό αυτοκίνητο, καθώς και ένα (1) μαχαίρι, το οποίο ο 29χρονος κατείχε παράνομα.

Συνολικά από την εγκληματική τους δράση, είχαν αποκομίσει χρηματικά ποσά, ηλεκτρονικές συσκευές και αντικείμενα, που η αξία τους ξεπερνά τις -7.000- ευρώ.

Ο 29χρονος θα οδηγηθεί στο κ. Ανακριτή Κορίνθου, ενώ τα υπόλοιπα μέλη της ομάδας αναζητούνται.

Οι αστυνομικές έρευνες και το προανακριτικό έργο, συνεχίζονται από το Τμήμα Ασφαλείας Κορίνθου, ενώ ερευνάται και η περαιτέρω συμμετοχή τους σε διάπραξη παρόμοιων αδικημάτων.

Share

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.