Επίδομα 1.000 ευρώ σε φοιτητές: Ποιοι το δικαιούνται, πότε υποβάλλονται δικαιολογητικά

Επίδομα 1.000 ευρώ σε φοιτητές: Ποιοι το δικαιούνται, πότε υποβάλλονται δικαιολογητικά

Στις γραμματείες των σχολών τους και όχι στις εφορίες θα καταθέσουν φέτος τα δικαιολογητικά τους οι δικαιούχοι φοιτητές του σημαντικού βοηθήματος των 1.000 ευρώ.

Το επίδομα δεν ισχύει για όσους μένουν σε εστίες αλλά για όσους διαμένουν σε μισθωμένη οικία λόγω των σπουδών τους, σε πόλη άλλη της κύριας κατοικίας τους όπου οι γονείς τους ή οι ίδιοι δεν έχουν πλήρη κυριότητα ή επικαρπία άλλης κατοικίας.

Το επίδομα χορηγείται για τόσα έτη όσα είναι και τα έτη σπουδών του αντίστοιχου Τμήματος, σύμφωνα με τον κανονισμό λειτουργίας του, η διάρκεια δε αυτών βεβαιώνεται στο πιστοποιητικό καλής επίδοσης που χορηγείται στον φοιτητή.

Το επίδομα χορηγείται στους προπτυχιακούς φοιτητές, Έλληνες υπηκόους ή υπηκόους άλλων χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Δεν δικαιούνται το επίδομα αυτό όσοι φοιτούν για την απόκτηση δεύτερου πτυχίου, ανεξαρτήτως του τρόπου εισαγωγής τους.

Η σχετική εγκύκλιος για τη φετινή χρονιά αναμένεται να εκδοθεί έως τις αρχές του επόμενου μήνα, ενώ στις σχολές οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να καταθέσουν τα δικαιολογητικά έως το τέλος Μαρτίου.

Την ίδια ώρα, πάντως, οι φοιτητές διαμαρτύρονται ότι υπάρχουν μεγάλες καθυστερήσεις στην καταβολή του επιδόματος. Μάλιστα, πολλοί εκ των δικαιούχων ισχυρίζονται ότι δεν έχουν ακόμη λάβει το επίδομα του 2013 και καλούνται να υποβάλλουν την αίτηση για το επίδομα του 2014!

Πηγή: Έθνος

Share

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.