Επιστρέφονται πινακίδες και άδειες λόγω Δεκαπενταύγουστου. Διαβάστε σε ποιούς και ποιοί μένουν απ΄έξω

imageΕπιστρέφονται σε συγκεκριμένες περιπτώσεις και υπό προϋποθέσεις οι πινακίδες καθώς και οι άδειες οδήγησης και κυκλοφορίας οχημάτων, λόγω… 15Αύγουστου! Αυτό ανακοίνωσε το υπουργείο Δημόσιας Τάξης.

Πιο συγκεκριμένα, από αύριο Τετάρτη 13 Αυγούστου επιστρέφονται οι άδειες οδήγησης, καθώς και οι πινακίδες και οι άδειες κυκλοφορίας των οχημάτων (αυτοκινήτων, μοτοσικλετών και μοτοποδηλάτων), προκειμένου να διευκολυνθούν οι πολίτες στη μετακίνησή τους κατά την εορταστική περίοδο του Δεκαπενταύγουστου. Βεβαία αυτό δεν σημαίνει ότι οι οδηγοί θα “τη γλιτώσουν” τζάμπα χωρίς να δώσουν ούτε ένα ευρώ, καθώς για να πάρουν πίσω τα κατασχεθέντα έγγραφα θα πρέπει να καταβάλλουν το προβλεπόμενο διοικητικό χρηματικό πρόστιμο.

Η Απόφαση αφορά στα στοιχεία οδήγησης και κυκλοφορίας, που αφαιρούνται ή κατατίθενται στις Αστυνομικές Αρχές μέχρι και αύριο.

Επίσης, στο πλαίσιο της ίδιας Απόφασης, δεν θα εκτελεστούν οι εκκρεμείς διοικητικές αποφάσεις, επιδοθείσες ή μη, που εκδόθηκαν κατ’ εφαρμογή του άρθρου 103 του Κ.Ο.Κ. «επιβολή διοικητικών μέτρων», για τροχαίες παραβάσεις που βεβαιώνονται μέχρι και αύριο 13 Αυγούστου.

Ωστόσο από την παραπάνω απόφαση εξαιρούνται και δεν επιστρέφονται τα στοιχεία οδήγησης και κυκλοφορίας οχημάτων, που αφορούν στις εξής παραβάσεις:

Οδήγηση υπό την επήρεια μέθης.
Οδήγηση με ταχύτητα πέραν της επιτρεπόμενης.
Παραβίαση της ένδειξης ερυθρού σηματοδότη.
Κυκλοφορία ανασφάλιστων οχημάτων.
Κίνηση στο αντίθετο ρεύμα.
Οι Αποφάσεις, που έχουν εκδοθεί από Δικαστικές ή άλλες Αρχές, εκτελούνται κανονικά.

Share

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.