Εφαρμογή με προσευχές μέσω κινητού κάνει θραύση στην Ουκρανία

imageΌταν οι χριστιανοί ορθόδοξοι της Ουκρανίας νιώσουν την ανάγκη να αναζητήσουν την πνευματική καθοδήγηση, δεν έχουν παρά να κοιτάξουν στο κινητό τους, καθώς υπάρχει ειδική εφαρμογή για προσευχές.

Ο καθεδρικός ναός της Αγίας Τριάδας ενέκρινε και επισήμως τη συγκεκριμένη εφαρμογή, που αποτελεί έμπνευση φοιτητών από το πανεπιστήμιο του Κίεβου.

«Οι νέοι σπάνια πηγαίνουν στην εκκλησία και προτιμούν να κάθονται μπροστά στους υπολογιστές τους, χρησιμοποιώντας τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Θέλω με αυτό τον τρόπο να κεντρίσω το θρησκευτικό τους ενδιαφέρον με την ενσωμάτωση της εκκλησίας στην τεχνολογία των κινητών» λέει ένας από τους φοιτητές.

Η εφαρμογή επιτρέπει στο χρήστη να μπει σε μια εικονική εκκλησία για να προσευχηθεί αλλά και να ζητήσει συμβουλές από τον ιερέα. Οι ιερείς με τη σειρά τους προωθούν την εφαρμογή, μιλώντας για αυτή στην εκκλησία.

Στόχος των φοιτητών του πανεπιστημίου του Κιέβου είναι στην πορεία να σχεδιάσουν εφαρμογές που θα συνδέονται με περισσότερες εκκλησίες και να βοηθούν τους πιστούς να επικοινωνούν μεταξύ τους μέσω κινητού.

Πηγή: in.gr

Share

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.