Η Βουλή ζητά τη λίστα Λαγκάρντ

Η Βουλή ζητά τη λίστα Λαγκάρντ

Να ζητήσει να έρθει η λίστα Λαγκάρντ στο κοινοβούλιο αποφάσισε η διάσκεψη των προέδρων της Βουλής.

«Η Βουλή θα ασκήσει τα δικαιώματά της και θα ζητήσει τη λίστα», είχε πει νωρίτερα από την έδρα ο πρόεδρος της Βουλής Ευάγγελος Μεϊμαράκης, ο οποίος απαντώντας σε παρέμβαση του επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα στην Ολομέλεια, ανέφερε ότι θα έλθει σε συνεννόηση με τα κόμματα και θα ενημερώσει το Σώμα σχετικά.

Ο κ. Μεϊμαράκης διευκρίνισε πως όταν υπήρξε το δημοσίευμα που τον ενέπλεκε, επικοινώνησε με όλους τους αρχηγούς και τους ενημέρωσε πως θα κάνει χρήση του άρθρου για την αναπλήρωση των καθηκόντων του από ευθιξία και για διευκόλυνσή τους εφόσον υπάρξει πρόταση για εξεταστική επιτροπή.

«Ήταν πολιτική υποχρέωση. Και το θέμα αντιμετωπίστηκε πολιτικά, με τον πολιτισμό που μας αρμόζει. Τα κόμματα αντιμετώπισαν την αστήρικτη αυτή υπόθεση, όπως άρμοζε κι όχι με τον παρορμητισμό με τον οποίο ενδεχομένως εγώ το αντιμετώπισα. Αποδείχθηκε ότι δεν υπήρξε συγκάλυψη, αλλά προσπάθεια να λάμψει η αλήθεια. Έτσι και θεώρησα πως έπρεπε να αναλάβω τα καθήκοντά μου. Και σήμερα ξανατηλεφώνησα στους αρχηγούς οι οποίοι συμφώνησαν. Τους ευχαρίστησα για τον ενδεδειγμένο τρόπο που αντέδρασαν στο θέμα».

Νωρίτερα, ο πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ, Γιάννης Καπελέρης,κατέθεσε στους οικονομικούς εισαγγελείς, Γρηγόρη Πεπόνη και Σπύρο Μουζακίτη, για την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ και σύμφωνα με πληροφορίες, επανέλαβε όσα υποστήριξε χθες ενώπιον της επιτροπής θεσμών και διαφάνειας της Βουλής.

Κατάθεση στον κ. Πεπόνη έδωσε και ο πρώην διοικητής της ΕΥΠ, Κωνσταντίνος Μπίκας, ο οποίος, όπως και ο νυν διοικητής της Υπηρεσίας Πληροφοριών, έχει δηλώσει ότι η ΕΥΠ δεν έλαβε ποτέ την επίμαχη λίστα.

Πηγή: Ethnos.gr

Share

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.