Η εισβολή αντιεξουσιαστών στη Βουλή πυροδότησε νέα αντιπαράθεση

75B86718B2FA39BCD4DB425D981F57B8Νέα αντιπαράθεση, αυτή τη φορά στη διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής, προκάλεσε η χθεσινή «εισβολή» αντιεξουσιαστών στο προαύλιο της Βουλής.

Η πρόεδρος της Βουλής επέμεινε ότι η χθεσινή παρουσία των αντιεξουσιαστών στο κοινοβούλιο δεν ήταν εισβολή αλλά ειρηνική διαμαρτυρία και φέρεται να είπε χαρακτηριστικά στους βουλευτές «εισβολή έγινε στην Κύπρο, εισβολή έγινε στο Πολυτεχνείο, όχι στη Βουλή», άποψη που προκάλεσε την έντονη αντίδραση του αντιπροέδρου της Βουλής , από το Ποτάμι, Σπύρου Λυκούδη, ο οποίος είπε στη κ.Κωσταντοπούλου « που ξέρεις εσύ που θα μας πεις για το Πολυτεχνείο εσύ δεν είχες γεννηθεί. Εγώ το έζησα».

 

Από την πλευρά του ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης είπε ότι τα συγκεκριμένα άτομα που εισέβαλαν χθες στο κοινοβούλιο έχουν σχέση με την ένοπλη βία και πρόσθεσε «για μένα και οι μολότοφ είναι ένοπλη βία για σας δεν ξέρω αν είναι ή όχι» ενώ όταν η κ.Κωσταντοπούλου τον ρώτησε «εσείς που τους ξέρετε« ο κ.Μητσοτάκης απάντησε «αναγκάστηκα να τους μάθω για να προστατέψω τη ζωή μου. Σε εσάς όμως είναι γνωστοί από τη δικηγορική σας ιδιότητα».

Η αντιπαράθεση συνεχίστηκε για αρκετή ώρα και στο τέλος η κ. Κωνσταντοπούλου
είπε στους βουλευτές της αντιπολίτευσης «αν συμβεί κάτι από δω και πέρα στο Κοινοβούλιο να ξέρετε ότι εσείς θα είστε υπεύθυνοι με την φόρτιση που δίνεται στο χθεσινό γεγονός».

Πηγή: http://www.skai.gr/news/politics/article/278808/sfodri-adiparathesi-gia-tin-eisvoli-adiexousiaston-sti-vouli/#ixzz3WDmpl4DJ
Follow us: @skaigr on Twitter | skaigr on Facebook

Share

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.