Η Ελλάδα από σήμερα στην προεδρία της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Φρούριο το κέντρο για την ελληνική προεδρίαΕλληνικά θα χτυπάει από σήμερα και για τους επόμενους έξι μήνες η καρδιά της Ευρώπης καθώς η Ελλάδα αναλαμβάνει και επίσημα την προεδρία της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Το βάπτισμα του πυρός θα γίνει με την κοινή σύσκεψη του Κολλεγίου των Επιτρόπων με το ελληνικό Υπουργικό Συμβούλιο στο Ζάππειο Μέγαρο, ενώ θα ακολουθήσουν γεύμα εργασίας και συνεδριάσεις των ομάδων εργασίας υπουργών και επιτρόπων.
Το απόγευμα ο Αντώνης Σαμαράς και Πρόεδρος της Επιτροπής, Ζοζέ Μπαρόζο θα κάνουν κοινές δηλώσεις στα διεθνή Μέσα, ενώ θα ακολουθήσει η επίσημη τελετή έναρξης της προεδρίας το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών παρουσία του Κάρολου Παπούλια και του Χέρμαν Βαν Ρομπάι.
Φρούριο το κέντρο για την ελληνική προεδρία
Σε φρούριο έχει μετατραπεί την ίδια ώρα το κέντρο της Αθήνας, με τα μέτρα ασφαλείας να είναι δρακόντεια.
Ειδικότερα, όπως ανακοινώθηκε από την Αστυνομία:
Δεν θα επιτραπεί η στάση και η στάθμευση των οχημάτων κατά τις ώρες 00.01 έως 24.00 στη λεωφόρο Β. Σοφίας, στο τμήμα της μεταξύ των οδών Ζαχάρωφ και Β. Αλεξάνδρου και στις παρακάτω κάθετες οδούς:
•    Αιγινήτου, στο τμήμα αυτής μεταξύ της Β.Σοφίας και της Παπαδιαμαντοπούλου.
•    Λούρου, Λαμψάκου, Σεμιτέλου & Κερασούντος, στο τμήμα τους μεταξύ της Β. Σοφίας και της Μιχαλακοπούλου.
Προσωρινή διακοπή κυκλοφορίας οχημάτων και απαγόρευση στάσης και στάθμευσης από τις 3 το μεσημέρι στους παρακάτω δρόμους:
•    Β. Σοφίας, στο τμήμα της από τη συμβολή των οδών Ζαχάρωφ και Β. Αλεξάνδρου και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.
•    Β. Κων/νου, στο τμήμα της από τη συμβολή των οδών Β. Αλεξάνδρου και Σπ. Μερκούρη και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.
•    Γέλωνος, σε όλο το μήκος της και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλο.
•    Κόκκαλη, σε όλο το μήκος της και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλο.
•    Β. Σοφίας, στο τμήμα αυτής μεταξύ των οδών Ριζάρη και Βασ. Κων/νου.
•    Γενναδίου, σε όλο το μήκος της και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλο.
•    Δεινοκράτους, σε όλο το μήκος της και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλο.
•    Αναπήρων Πολέμου, σε όλο το μήκος της και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλο.
•    Βλαδίμηρου Μπένση, σε όλο το μήκος της και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλο.
•    Μονή Πετράκη, σε όλο το μήκος της και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλο.
Απαγορεύονται οι συγκεντρώσεις:
Με απόφαση του Γενικού Αστυνομικού Διευθυντή Αττικής δεν θα επιτραπεί για λόγους δημόσιας ασφάλειας, κατά το χρονικό διάστημα από 06:00 μέχρι και 24:00 ώρα της Τετάρτης 8 Ιανουαρίου 2014, κάθε δημόσια υπαίθρια συνάθροιση ή πορεία:
(α) στην περιοχή της Πόλεως Αθηνών που περικλείεται από τις οδούς – Λεωφόρους: Αθηνάς (από τη συμβολή της με την Πλατεία Ομονοίας, εξαιρουμένων των χώρων της Πλατείας Ομονοίας), δεξιά Ερμού (μέχρι Αγίων Ασωμάτων), πεζόδρομος από συμβολή Ερμού και Αγίων Ασωμάτων μέχρι Αποστόλου Παύλου, αριστερά Αποστόλου Παύλου μέχρι Ροβέρτου Γκάλλι, Ροβέρτου Γκάλλι, Χατζηχρήστου, Βούρβαχη, αριστερά Παρασκευοπούλου, δεξιά Καρέα, αριστερά Υμηττού, Ούλωφ Πάλμε, αριστερά Στρατάρχου Παπάγου, δεξιά Παπαδιαμαντοπούλου, αριστερά Θηβών, Φειδιππίδου, Λ. Αλεξάνδρας, αριστερά Χ. Τρικούπη, δεξιά Ακαδημίας, αριστερά Θεμιστοκλέους, δεξιά Πανεπιστημίου, αριστερά Αιόλου, δεξιά Σταδίου μέχρι τη συμβολή της με την Πλατεία Ομονοίας, ως και κατά μήκος των τμημάτων των ανωτέρω οδών που αποτελούν τα όρια της εν λόγω περιοχής,
(β) στο τμήμα της Αττικής Οδού από το Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελ. Βενιζέλος» έως τον κόμβο της Περιφερειακής Υμηττού με τη Λ. Κατεχάκη, στο τμήμα της Λ. Κατεχάκη από την έξοδο της Περιφερειακής Υμηττού έως τη συμβολή της με τη Λ. Μεσογείων, στη Λ. Μεσογείων από τη συμβολή της με τη Λ. Κατεχάκη έως τη συμβολή της με την οδό Φειδιππίδου και σε βάθος ακτίνας εκατό -100- μέτρων, ένθεν και ένθεν προαναφερόμενων τμημάτων οδών (Αττική Οδός – Λ. Κατεχάκη – Λ. Μεσογείων), ως και επί των γεφυρών, ανισόπεδων κόμβων, διαβάσεων που υφίστανται κατά μήκος αυτών και
(γ) στους χώρους του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος».
Πηγή: star.gr
Share

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.