Η «Ωρα της Γης» στις 20:30 απόψε όλοι κλείνουμε τα φώτα

Η ώρα της γης 23 3 2013 20.30 ΛουτρακιΗ «Ωρα της Γης» στις 8.30 απόψε το βράδυ. Κατεβάζουν για μία ώρα τους διακόπτες σε κτήρια και μνημεία περισσότερες από 150 χωρες του κόσμου στο πλαίσιο της μεγαλύτερης οικολογικής διαδήλωσης στον κόσμο, στην οποία αναμένεται ότι θα πάρουν επίσης μέρος εκατοντάδες εκατομμύρια άνθρωποι.

Η Ωρα της Γης, που πραγματοποιείται κάθε χρόνο από το 2007 και μετά, έχει στόχο να κινητοποιήσει τους ανθρώπους σ’ όλο τον κόσμο εναντίον της ανόδου της θερμοκρασίας του κλίματος.

Έτσι τα φώτα θα σβήσουν απόψε στο λιμάνι του Σίδνεϊ, στην πύλη του Βραδεμβούργου στο Βερολίνο, στους καταρράκτες του Νιαγάρα, στον υψηλότερο ουρανοξύστη του κόσμου, τον Μπουρτζ Χαλίφα στο Ντουμπάι, στην Ακρόπολη της Αθήνας, στα τείχη του Ντουμπρόβνικ στην Κροατία, στο Ολυμπιακό Στάδιο του Πεκίνου, στην παλιά ακρόπολη της πόλης Αρμπίλ στο Κουρδιστάν, αλλά και σε νέες τοποθεσίες όπως στις πλατείες Αλ-Τζούντι και Παλαιστίνη στη Γάζα, στη Μικρή Γοργόνα της Κοπεγχάγης ή ακόμη στο αντίγραφο του αγάλματος του Δαβίδ του Μιχαήλ Άγγελου στη Φλορεντία.

«Αυτό που άρχισε το 2007 στο Σίδνεϊ με δύο εκατομμύρια ανθρώπους, έγινε μια παράδοση σ’ όλη τη χώρα και σ’ όλο τον κόσμο», τόνισε ο Ντέρμοτ Ο’Γκόρμαν, διευθυντής του Παγκόσμιου Ταμείου για τη Φύση (WWF) στην Αυστραλία.

«Η εκστρατεία έχει πάρει παγκόσμιες διαστάσεις και αγγίζει πλέον εκατοντάδες εκατομμύρια ανθρώπους», διαβεβαίωσε ο συνιδρυτής και διευθυντής του εγχειρήματος Άντι Ρίντλεϊ.

«Πέρυσι συμμετείχαν 7.000 τοποθεσίες σε 152 χώρες σ’ όλο τον κόσμο, δηλαδή κατά 30% περισσότερες σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά», τόνισε.

Share

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.