Ισχύει το μεγάλα χέρια, μεγάλο…;

imagesΜπορούμε άραγε να “προβλέψουμε” το μέγεθος του ανδρικού μορίου κοιτάζοντας απλώς τα χέρια, τα πόδια ή το μετρώντας το ύψος; Φήμες λένε πως μπορούμε…

Υπάρχουν όμως αποδείξεις πίσω από αυτή τη θεωρία;

Μελέτη που πραγματοποιήθηκε το 2012 από το Πανεπιστημιακό Κολλέγιο του Λονδίνου είχε σαν στόχο να διαλευκάνει αν το νούμερο του παπουτσιού είναι ανάλογο με το μέγεθος του πέους. Είναι πολύ εύκολο να μετρηθεί με ακρίβεια το μέγεθος της πατούσας, δυστυχώς όμως δεν ισχύει το ίδιο για το μέγεθος του πέους. Ο λόγος είναι ότι δεν υπάρχουν “ιδανικές συνθήκες” μέτρησης και κάθε άνδρας ανταποκρίνεται διαφορετικά κάτω από πίεση. Σε κάθε περίπτωση, οι ερευνητές κατάφεραν να συλλέξουν αντιπροσωπευτικό δείγμα, τεντόνωντας το μόριο όσο το δυνατόν περισσότερο. Αυτός ο τρόπος μέτρησης είναι μια αξιόπιστη ένδειξη του μήκους. Η μελέτη αναφέρει χαρακτηριστικά πως “δεν αποδεικνύεται η σχέση μεταξύ του ενός μεγέθους με το άλλο”.

Μία ακόμη μελέτη, αυτή τη φορά από το Πανεπιστήμιο της Αλμπέρτα στον Καναδά, εξέτασε το ύψος ως πιθανό παράγοντα –σε συνδυασμό με το μέγεθος του πέλματος. Οι ερευνητές μέτρησαν το ύψος, το μήκος του πέλματος και το μήκος του πέους 63 ανδρών χωρίς προβλήματα υγείας και κατέληξαν λίγο-πολύ στα ίδια αποτελέσματα. Διαπίστωσαν πως η αναλογία ύψους και πέλματος με το μέγεθος του πέους δεν είναι καθοριστική.

 

Οι Ιταλοί όμως φαίνεται να διαφωνούν με τα παραπάνω. Μελέτη που πραγματοποιήθηκε το 2001 και συμπεριελάμβανε 3.300 νεαρούς άνδρες έδειξε ότι οι διαστάσεις του ανδρικού μορίου (μήκος και περίμετρος) συνδέονται άμεσα τόσο με το ύψος όσο και με το βάρος. Μία ακόμη μελέτη, η οποία δημοσιεύθηκε το 2007 στο επιστημονικό περιοδικό International Journal of Impotence Research έδειξε μια φανερή αναλογία μεταξύ ύψους και μήκους του πέους. Στη μελέτη αυτή συμμετείχαν 1.500 άνδρες.

Ας περάσουμε τώρα στα χέρια… Μελέτη που πραγματοποιήθηκε στη χώρα μας το 2002 εξέτασε το ύψος, το βάρος, την αναλογία μέσης-γοφών, το μήκος των δαχτύλων του χεριού και το μήκος του πέους σε 52 άνδρες ηλκίας 19-38 ετών. Οι μετρήσεις έδειξαν ότι η ηλικία και τα περισσότερα από τα παραπάνω χαρακτηριστικά δε σχετίζονται με το μήκος του ανδρικού μορίου. Ο μόνος παράγοντας που αποδείχθηκε ενδεικτικός ήταν το μήκος του δείκτη της παλάμης.

Τα ερευνητικά δεδομένα υποδεικνύουν ότι το μήκος των δαχτύλων καθορίζεται από ορμονικούς παράγοντες και το ίδιο ισχύει για την ανάπτυξη του πέους. Η αναλογία του μήκους για το δεύτερο και το τρίτο δάχτυλο της παλάμης δίνει στοιχεία για τα επίπεδα τεστοστερόνης στα οποία εκτίθεται ένα έμβρυο όταν βρίσκεται στη μήτρα. Ο μεγαλύτερος δείκτης του χεριού μπορεί να υποδεικνύει αυξημένη έκθεση στην τεστοστερόνη κι έτσι μπορεί να επηρεάσει θετικά το μήκος του πέους.

Πηγή: onmed.gr

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published.