Ισόβια κάθειρξη για τον εκτελεστή του «Λοχαγού Κορέλι», Άλφρεντ Στορκ, για εκτέλεση δεκάδων ιταλών αξιωματικών στο νησί της Κεφαλλονιάς

Σε ισόβια κάθειρξη ερήμην καταδικάστηκε την Παρασκευή από δικαστήριο της Ιταλίας ο 90χρονος πλέον Άλφρεντ Στορκ, ο οποίος το 1943, ως νεαρός δεκανέας της Βέρμαχτ, έλαβε μέρος στην εκτέλεση δεκάδων ιταλών αξιωματικών στο νησί της Κεφαλλονιάς.

Οι εκτελέσεις των συνολικά 117 ιταλών αξιωματικών έλαβαν χώρα στις 24 Σεπτεμβρίου του 1943, αφότου τα θύματα είχαν παραδοθεί στα γερμανικά κατοχικά στρατεύματα, έπειτα από τη συνθηκολόγηση της Ιταλίας που σήμανε το τέλος του «Άξονα» Βερολίνου και Ρώμης.

Το 2005, ο Στορκ ομολόγησε ενώπιον γερμανών δικαστικών πως ήταν ένα από τα μέλη του εκτελεστικού αποσπάσματος που σκότωσε 73 από τους αξιωματικούς.

Ωστόσο, όπως τόνισε ο ιταλός εισαγγελέας Μάρκο Ντε Πάολις, ο 90χρονος Στορκ «δεν είχε το θάρρος να επιμείνει στην παραδοχή της ενοχής του και έμεινε άνετα στο σπίτι του στη Γερμανία».

Παράλληλα, ο κ. Ντε Πάολις καταδίκασε τον «αηδιαστικό κώδικα σιωπής» που υπάρχει μεταξύ επιζώντων γερμανών αξιωματικών, οι οποίοι αρνήθηκαν να δώσουν στοιχεία που θα ενοχοποιήσουν τον Στορκ.

Πηγή: skai.gr

Share

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.