Κάντε διακοπές χωρίς άγχος. Συμβουλές για να μην ταλαιπωρηθείτε πριν, κατά τη διάρκειά τους και μετά

imageΑν και οι διακοπές υποτίθεται είναι χρόνος χαλάρωσης και ξεγνοιασιάς δεν είναι λίγοι οι άνθρωποι που επιστρέφοντας παραπονιούνται πως χρειάζονται ξεκούραση. Σε πρόσφατη έρευνα που διεξήχθη σε 1000 άτομα στην κορυφή της λίστας με τους στρεσογόνους παράγοντες του καλοκαιριού είναι οι καθυστερήσεις στις πτήσεις, το πακετάρισμα και το να φτάνεις σε ένα δωμάτιο το οποίο δεν είναι ακόμη έτοιμο να σε φιλοξενήσει. Ιδού μερικά χρήσιμα tip για να αποφύγετε τους στρεσογόνους καλοκαιρινούς σκοπέλους.

ΠΑΚΕΤΑΡΙΣΜΑ
Πακετάρετε όλα όσα χρειάζεστε και μετά αφαιρέστε τα μισά. Να είστε αποφασιστικοί και θυμηθείτε μπορείτε να φορέσετε τα ρούχα σας πάνω από μια φορά.
Εξασφαλίστε στον εαυτό σας αρκετό χρόνο για πακετάρισμα και θυμηθείτε τα σημαντικά μικροπράγματα όπως φορτιστή κινητού. Όταν τελικά πάτε διακοπές κάντε μια λίστα με τα πράγματα που θα θέλετε να είχατε πάρει και μια με αυτά που πήρατε αλλά δεν χρησιμοποιήσατε. Φυλάξτε την. Θα σας φανεί πολύ χρήσιμη για τον επόμενο χρόνο.

ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΑ
Η καλύτερη συμβουλή είναι να φτάνετε δύο ώρες πριν την ώρα της πτήσης σας, αν και αυτό συνεπάγεται περισσότερη ώρα αναμονή στην αίθουσα των αναχωρήσεων. Όχι και ό,τι καλύτερο σε περίπτωση που έχετε μικρά παιδιά. Βρείτε την χρυσή τομή μεταξύ του να φτάνετε πολύ αργά ή πολύ νωρίς και αποφύγετε τις πολύ πρωινές πτήσεις που μπορούν να σας προκαλέσουν έξτρα στρες.
Για να είστε ήρεμοι τσεκάρετε το site του αεροδρομίου για τυχόν καθυστερήσεις και θυμηθείτε τους κανονισμούς σχετικά με την μεταφορά υγρών και αιχμηρών αντικειμένων. Αποφύγετε τις ζώνες, τα κοσμήματα και τις γεμάτες τσέπες.

ΠΤΗΣΕΙΣ
Πείτε όχι στο αλκοόλ στην διάρκεια της πτήσης γιατί αντί να σας κάνει να χαλαρώσετε θα αυξήσει τα επίπεδα του στρες. Αν ταξιδεύετε μαζί με μικρά παιδιά εξηγήστε τους πως θα είναι το ταξίδι με το αεροπλάνο και πώς θα πρέπει να συμπεριφέρονται. Αν είστε δύο, προσέχετε τα παιδιά σε βάρδιες.

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ
Δεν υπάρχει τίποτα χειρότερο από το να φτάσεις σε έναν προορισμό και να δεις ότι δεν έχει καμία σχέση με αυτό που είχες στο μυαλό σου όταν έκανες την έρευνα σου στο Internet. Όταν επιλέγετε έναν προορισμό συμβουλεύτείτε φίλους, συγγενείς ή γνωστούς που μπορεί να έχουν τον έχουν επισκεφθεί. Λάβετε επίσης υπόψιν σας τα πράγματα που έχετε να κάνετε, πόσο θα σας φτάσουν τα χρήματα σας αλλά και τις καιρικές συνθήκες όταν επιλέγετε προορισμό.

ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ
Ρωτήστε την οικογένεια ή τους φίλους με τους οποίους θα περάσετε τις διακοπές σας αν θέλουν να είναι δραστήριοι ή απλώς να αράζουν όλη μέρα στην πισίνα.

ΔΟΥΛΕΙΑ
Μην πέσετε στην παγίδα να περνάτε τις διακοπές σας ανησυχώντας τί συμβαίνει πίσω. Βεβαιωθείτε ότι όλοι οι συναδελφοί σας γνωρίζουν ότι θα λείψετε, πότε θα γυρίσετε και σε ποιόν μπορούν να απευθυνθούν όσο λείπετε. Ζητήστε από κάποιον να τσεκάρει τα mail σας αν είναι απαραίτητο.Όταν επιστρέψετε δώστε στον εαυτό σας δυο μέρες να βρείτε τους χρόνους σας και μην τρέχετε να τα προλάβετε όλα.

Πηγή: marieclaire.gr

Share

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.