Καινοτομία στην καθαριότητα! Κατσίκες αναλαμβάνουν τον καθαρισμό διεθνούς αεροδρομίου στο Σικάγο

Το διεθνές Αεροδρόμιο του Σικάγο Ο’ Hare θα φιλοξενήσει σύντομα περί τις δύο ντουζίνες τετράποδους εργαζόμενους που θα αναλάβουν να καθαρίσουν τις χορταριασμένες εγκαταστάσεις του αεροδρομίου.

Οι 25 περίπου κατσίκες που θα αναλάβουν το δύσκολο έργο είναι εξαιρετικά αποτελεσματικές. Αρκεί να σκεφτεί κανείς ότι αν είχαν διαβατήρια θα τα έτρωγαν και αυτά.

Οι τετράποδοι καθαριστές θα αφεθούν ελεύθεροι να μασουλήσουν και να μηρυκάσουν τα ζιζάνια και τους σπόρους στα 120 στρέμματα που εκτείνονται οι εγκαταστάσεις του αεροδρομίου κυρίως σε σημεία όπου η πρόσβαση από παραδοσιακό εξοπλισμό καθαρισμού είναι απαγορευτική.

Οι κατσίκες με εργοδηγό τον βοσκό τους θα ξεκινήσουν τις εργασίες στις αρχές Ιουνίου, ανακοίνωσε στους δημοσιογράφους Gregg Cunningham εκπρόσωπος του τμήματος πολιτικής αεροπορίας του Σικάγο, διευκρινίζοντας ότι το «πρόγραμμα διαχείρισης βλάστησης μέσω βιώσιμης βόσκησης» είναι διετές και περιλαμβάνεται σε σύμβαση έργου 100.000 δολαρίων που είχε συνάψει το αεροδρόμιο με την εταιρεία Central Commissary Holdings, η οποία διαχειρίζεται εστιατόρια και κοπάδια κατσικιών. 

Οι βιολογικοί καθαριστές έχει προβλεφθεί να κρατηθούν μακριά από τους αεροδιαδρόμους με ειδική περίφραξη ενώ σε γενικές γραμμές η βόσκηση θα περιοριστεί σε πιο απόμερα σημεία για να αποφευχθεί η επαφή με τους ταξιδιώτες. Τη νύχτα θα αποσύρονται σε ρυμουλκούμενο «μαντριά» που έχουν ήδη μεταφερθεί στις εγκαταστάσεις του αεροδρομίου.

Share

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.