Και η Μαρία Κάλλας έκανε δίαιτα. Διαβάστε πως έχασε τα περιττά κιλά

Η Μαρία Κάλλας στο ξεκίνημα της καριέρας της, στις αρχές της δεκαετίας του ’50, εκτός από την υπέροχη φωνή της, διέθετε και αρκετά παραπάνω κιλά…

Η ίδια γνώριζε καλά, ότι η εμφάνισή της αποτελούσε εμπόδιο για την καταξίωσή της. Η αδυναμία που είχε στο φαγητό η νεαρή υψίφωνος και ειδικά στα γλυκά, όπως κέικ και πουτίγκες, την έκανε να αποφεύγει συνεχώς τη δίαιτα.
Όταν μετά από την παράσταση «Αΐντα», που έδωσε στη Βερόνα, η Κάλλας δέχτηκε μια πολύ αυστηρή κριτική για την παχυσαρκία της, κατάλαβε ότι δεν πήγαινε άλλο.
Ο Ιταλός που έγραψε την κριτική είπε, πως «του ήταν αδύνατο να βρει τη διαφορά ανάμεσα στα πόδια των ελεφάντων, που ήταν πάνω στη σκηνή και στα πόδια της «Αΐντα» την οποία έπαιζε η Κάλλας».
Η Μαρία έκλαψε, όπως κάθε νεαρό κορίτσι που θα δεχόταν μια δημόσια ταπείνωση, αλλά πείσμωσε τόσο, που αποφάσισε να αλλάξει ριζικά την εμφάνιση της.

Η Μαρία Κάλλας με παραπανίσια κιλά.

Η μεταμόρφωση της Κάλλας

Η Κάλλας άρχισε δίαιτα. Σύμμαχός της, ήταν ο σύζυγός της Μενεγκίνι, ο οποίος αμέσως έδωσε εντολή στον μάγειρα να αλλάξει το μενού. Τα γλυκά εξαφανίστηκαν από το σπίτι του ζευγαριού. Το μεσημεριανό της Κάλλας περιελάμβανε ψητά φιλέτα, βραστά λαχανικά και ψάρι.

Εκτός από την αυστηρή δίαιτα, η Κάλλας απευθύνθηκε και σε έναν ειδικό γιατρό, για να τη βοηθήσει να αδυνατίσει. Η ίδια είχε πει: «Κατέφυγα σε έναν γνωστό ειδικό γιατρό στο Παρίσι, ο οποίος μου έκανε μια σειρά από ενέσεις και ηλεκτρικά μασάζ. Ήταν μια επίπονη διαδικασία, που χρειάστηκε θυσίες, αλλά είχα αποφασίσει να αδυνατίσω».

Η γυμναστική εντάχθηκε στο καθημερινό πρόγραμμα της Κάλλας. Η θέλησή της ήταν τέτοια, που ακόμα και όταν οι άνθρωποι που τη βοηθούσαν, της έβαζαν να κάνει μια δύσκολη άσκηση, εκείνη προσπαθούσε ξανά και ξανά μέχρι να την πετύχει.
Έτσι, το 1954, ύστερα από εξαντλητική δίαιτα και σκληρή γυμναστική, η Μαρία κατάφερε να χάσει 30 κιλά. Από υπέρβαρη και άχαρη τραγουδίστρια της όπερας, μεταμορφώθηκε σε μία κομψή ντίβα.

Μεγαλώνοντας, η Μαρία Κάλλας διατήρησε την καλλίγραμμη σιλουέτα της.

Με αυτή τη ανανεωμένη εμφάνιση, λίγο καιρό μετά, έκλεψε την καρδιά του Ωνάση και ένας μεγάλος έρωτας ξεκίνησε.

Πηγή: 24wro.eu

Share

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.