Κανονικά η αξιολόγηση στο Δημόσιο μετά την απόφαση του δικαστηρίου

image«Μετά και τη σημερινή εξέλιξη η διαδικασία της αξιολόγησης πρέπει να προχωρήσει απρόσκοπτα» σημειώνει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, μετά τη δημοσίευση της απόφασης του Πρωτοδικείου Αθηνών σχετικά με την προσφυγή των υπουργείων Οικονομικών και Διοικητικής Μεταρρύθμισης κατά της απεργίας-αποχής της ΑΔΕΔΥ κατά της αξιολόγησης.Όπως σημειώνεται, με την απόφαση «έγινε δεκτή η αγωγή του ελληνικού δημοσίου και αναγνωρίστηκε ως εξαρχής ευθέως παράνομη η ενέργεια της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΑΔΕΔΥ, να καλέσει στο πλαίσιο “απεργίας” τους δημοσίους υπαλλήλους να μην εφαρμόσουν το ν. 4250/2014 για την αξιολόγηση στο δημόσιο τομέα».

Με την απόφαση, σημειώνεται από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, «επιβεβαιώνεται και μέσω της δικαστικής οδού η υποχρέωση καθολικής εφαρμογής του νόμου, αυτονόητη σε ένα κράτος δικαίου. Ουδείς μπορεί πλέον να επικαλείται άγνοια ή πλάνη για τις υπηρεσιακές υποχρεώσεις του σχετικά με την εφαρμογή του νέου συστήματος αξιολόγησης, καλυπτόμενος πίσω από την κινητοποίηση της ΑΔΕΔΥ που κρίθηκε με τη δικαστική απόφαση παράνομη».

Προβληματισμός υπάρχει από την πλευρά του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης σε ό,τι αφορά το σύστημα της αξιολόγησης, δήλωσε ο πρόεδρος της ΠΟΕ-ΟΤΑ Θέμις Μπαλασόπουλος μετά τη συνάντηση που είχε αντιπροσωπεία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στους ΟΤΑ με τον υπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

Ο κ. Μπαλασόπουλος σημείωσε ότι έως την Παρασκευή αναμένονται οριστικές αποφάσεις, από την πλευρά του υπουργού, σχετικά με το θέμα της αξιολόγησης. Και πρόσθεσε ότι ο υπουργός Δ. Μεταρρύθμισης φάνηκε να προβληματίζεται ειδικά για το θέμα της αξιολόγησης στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Ο κ. Μπαλασόπουλος πρόσθεσε ότι στη συνάντηση συζητήθηκαν επίσης το θέμα της αναγνώρισης συντάξιμων χρόνων για τους σχολικούς φύλακες και το ενδεχόμενο αναγνώρισης πλασματικών χρόνων για τους δημοτικούς αστυνομικούς που βρίσκονται κοντά στη σύνταξης. Επίσης, ο υπουργός Δ. Μεταρρύθμισης δεν υπήρξε αρνητικός στο ενδεχόμενο επαναπροκήρυξης για τις κενές θέσεις εργασίας στα καταστήματα κράτησης, αυξάνοντας το όριο ηλικίας από τα 50 στα 55 έτη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Την Παρασκευή η απόφαση του Πρωτοδικείου για την αγωγή στην ΑΔΕΔΥ

Προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας από την ΑΔΕΔΥ

Οι απολύσεις στο Δημόσιο τελειώνουν το 2014 – Τι συμφώνησαν Μητσοτάκης – τρόικα

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published.