Κανονικά τα φάρμακα από αύριο .Έληξαν οι φαρμακοποιοί τις κινητοποιήσεις τους

Κανονικά τα φάρμακα από αύριο

Κανονικά θα μπορούν να παίρνουν από αύριο το πρωί τα φάρμακά τους οι ασθενείς, καθώς επανέρχεται η πίστωση προς τον ΕΟΠΥΥ από τους φαρμακοποιούς, οι οποίοι αποφάσισαν να λήξουν την κινητοποίησή τους.

Η απόφαση ήρθε από τη σημερινή συνεδρίαση του Δ.Σ. του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου, ύστερα από την προχθεσινή συνάντηση του προέδρου κ. Θ. Αμπατζόγλου και εκπροσώπων μεγάλων φαρμακευτικών συλλόγων, με τον υπουργό Υγείας Ανδρέα Λυκουρέντζο.

Στη συντριπτική τους πλειοψηφία οι φαρμακοποιοί πείσθηκαν από τη συνάντηση με τον υπουργό ότι πράγματι θα καταβληθούν τα οφειλόμενα του Σεπτεμβρίου ως το τέλος του έτους, μετά και υπογραφή της σχετικής απόφασης, ενώ αναμένουν να ξεκινήσουν άμεσα και οι πληρωμές για τα οφειλόμενα από τα Ταμεία που απαρτίζουν πλέον τον ΕΟΠΥΥ (ΙΚΑ, ΟΑΕΕ, ΟΓΑ και Δημόσιο) και τα οποία αφορούν συνταγές που είχαν εκτελεστεί το 2011, αλλά και σε ορισμένες περιπτώσεις και από το 2010!

Παράλληλα, οι φαρμακοποιοί περιμένουν να ξεκινήσουν και οι συζητήσεις για τη ρύθμιση διαφόρων θεσμικών αιτημάτων τους, αμέσως μετά τις γιορτές.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η απόφαση για αναστολή της κινητοποίησης ήρθε μετά από δέσμευση του υπουργού Ανδρέα Λυκουρέντζου για απόσυρση των ανακοινώσεων που αφορούσαν την πλήρη απελευθέρωση της αγοράς φαρμακείου και την σύναψη ατομικών συμβάσεων φαρμακοποιών – ασφαλιστικών οργανισμών.

Πηγή: newsbomb.gr

Share

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.