Κανόνι από Ρωσικό Τουριστικό πρακτορείο. Ακυρώθηκαν πτήσεις 10. 000 Ρώσοι εγκλωβισμένοι στην Ελλάδα.

imageΜεγάλο «κανόνι» βάρεσε Ρωσικό πρακτορείο-10.000 Ρώσοι εγκλωβισμένοι στην Ελλάδα

Προβλήματα στην τοπική αγορά

Μεγάλο «κανόνι» βάρεσε, σύμφωνα με πληροφορίες, μεγάλο τουριστικό πρακτορείο της Ρωσίας το οποίο δραστηριοποιείται στη Ρόδο, όπως και στις υπόλοιπες τουριστικές περιοχές της χώρας.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η χρεοκοπία του πρακτορείου αναμένεται ότι θα δημιουργήσει αρκετά προβλήματα και στην τοπική αγορά, ενώ παράλληλα εντείνει το κλίμα ανησυχίας που υπάρχει στους τουριστικούς επιχειρηματίες για την δραστηριότητα tour operator από την Ρωσία.

Σύμφωνα με διάφορες εκτιμήσεις, συνολικά περίπου 15 με 20.000 τουρίστες βρίσκονται αυτή τη στιγμή στο εξωτερικό, ενώ 200.000 τουρίστες έχουν πληρώσει τις διακοπές τους μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου.

Σύμφωνα με το tourismlobby, οι συσσωρευμένες οφειλές του ρωσικού τουριστικού οργανισμού “Ideal Tour” προς την αεροπορική εταιρεία “Orenburg Airlines”, θυγατρική της Aeroflot, ώθησαν την τελευταία να ανακοινώσει την ακύρωση πάνω από τριάντα πτήσεων της Ideal προς προορισμούς στην Ελλάδα, την Τουρκία, την Ισπανία, τη Βουλγαρία κ.α.

Υπενθυμίζουμε, σημειώνει το tourismlobby, ότι το Ideal Tour ανήκει στους ίδιους επιχειρηματίες που έχουν εξαγοράσει και τον tour operator Labirint, ο οποίος έχει έντονη δραστηριότητα στη Ρόδο και στα άλλα νησιά και υπολογίζεται ότι έχει αυτή τη στιγμή 2.000 τουρίστες μόνο στο “σμαραγδένιο” νησί.

Περίπου 10.000 Ρώσοι στην Ελλάδα

Οπως ανέφερε ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων, Ανδρέας Ανδρεάδης, στο δελτίο του Alpha υπολογίζεται ότι οι Ρώσοι πελάτες του πρακτορείου που βρίσκονται αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα είναι μεταξύ 8.000 και 10.000.

Ο κ. Ανδρεάδης τόνισε ότι οι τουρίστες πρέπει να συνεχίσουν απρόσκοπτα τη διαμονή τους στην Ελλάδα επισημαίνοντας ότι υπάρχει ειδικός ασφαλιστικός οργανισμός της ρωσικής κυβέρνησης ο οποίος θα καλύψει τα έξοδα και τις αποζημιώσεις που τους αναλογούν.

Το ίδιο θα συμβεί και για τους Ελληνες επαγγελματίες του κλάδου στους οποίους ο κ. Ανδρεάδης συνέστησε ψυχραιμία και όχι σπασμωδικές κινήσεις για να μην τραυματιστεί η εικόνα της χώρας.

Χαρακτηριστικό είναι ότι το Σάββατο ακυρώθηκαν οι ακόλουθες πτήσεις:

• R2 6931 – Domodedovo Κέρκυρα
• R2 6413 – Ekaterinburg-Κέρκυρα
• R2 6957 – Ufa-Ηράκλειο
• R2 6913 – Domodedovo Σαντορίνη
• R2 6991 – Domodedovo Ζάκυνθος
• R2 6907 – Domodedovo Monastir
• R2 6585 – Astrakhan-Αττάλεια
• R2 6107 – Μόσχα-Αντάλια
• R2 6903 – Σερεμέτιεβο της Βαρκελώνης

Και την Κυριακή και Δευτέρα θα ακυρωθούν αυτές

6991 Domodedovo Zakynthos (Η πτήση τελικά θα πραγματοποιηθεί)

6583 Domodedovo Kos

6591 Perm Kos

6941 Domodedovo Rhodes

6597 Chelyabinsk Heraklion

6935 Sheremetyevo Heraklion

Δευτέρα 4 Αυγούστου

6967 Volgograd Heraklion

Πηγή : rodiaki

Share

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.