Καταμετρώνται οι ψήφοι για το Προεδρείο της Βουλής – Ορκίστηκε ο Βενιζέλος

Καταμετρώνται οι ψήφοι για το Προεδρείο της Βουλής - Ορκίστηκε ο Βενιζέλος

Καταμετρώνται οι ψήφοι για το Προεδρείο της Βουλής – Ορκίστηκε ο Βενιζέλος

Το ψηφοδέλτιο που επέλεξε και στο οποίο αναγράφεται το όνομα του Ευάγγελου Μεϊμαράκη, έσπευσε να επιδείξει λίγο πριν το ρίξει στην κάλπη, ο απερχόμενος πρόεδρος της Βουλής Βύρωνας Πολύδωρας, αξιοποιώντας έναν αστεϊσμό των συναδέλφων του Ανδρέα Λυκουρέντζου και Κώστα Τασούλα, κατά τη διάρκεια της μυστικής ψηφοφορίας για την ανάδειξη νέου Πρόεδρου της Βουλής. Λίγο νωρίτερα ορκίστηκε βουλευτής ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, ο οποίος απουσίαζε από τη χθεσινή πανηγυρική τελετή, επειδή βρισκόταν στη Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος.

Μια μέρα μετά την ορκωμοσία των νέων βουλευτών συγκλήθηκε σήμερα εκ νέου η Ολομέλεια της Βουλής, προκειμένου να εκλεγεί το νέο προεδρείο του Σώματος.

Μοναδικός προτεινόμενος για πρόεδρος της βουλής είναι ο βουλευτής της ΝΔ, Ευάγγελος Μεϊμαράκης. Στους βουλευτές διανεμήθηκαν νωρίτερα δύο ψηφοδέλτια. Ένα με τυπωμένο το όνομα του κ. Μεϊμαράκη και ένα λευκό.

Σημειώνεται ότι για την εκλογή του προέδρου απαιτείται πλειοψηφία τουλάχιστον 151 βουλευτών. Αν δεν επιτευχθεί κάτι τέτοιο, διεξάγεται επαναληπτική μυστική ψηφοφορία μεταξύ των δύο πρωτευσάντων.

Προς επίλυση παραμένει το θέμα του ζ΄ αντιπροέδρου ο οποίος προέρχεται από την τέταρτη σε δύναμη Κοινοβουλευτική Ομάδα της αντιπολίτευσης, δηλαδή τη Χρυσή Αυγή.

Share

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.