Κοινή συνέντευξη Στουρνάρα – Χατζηδάκη για τα κλειστά επαγγέλματα

Σύμφωνα με μελέτη του Κέντρου Προγραμματισμού και Οικονομικών Ερευνών, παρά τα μέτρα που έχουν ληφθεί από το 2010, εξακολουθούν να υφίστανται ακόμη σημαντικοί περιορισμοί στην άσκηση επαγγελμάτων και σε αγορές.

Στις πρωτοβουλίες που αναμένεται να ληφθούν άμεσα για την απελευθέρωση των κλειστών επαγγελμάτων και των αγορών θα αναφερθούν το μεσημέρι κατά την διάρκεια συνέντευξης Τύπου οι υπουργοί Οικονομικών ΓΙάννης Στουρνάρας και Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης.

Σύμφωνα με μελέτη του Κέντρου Προγραμματισμού και Οικονομικών Ερευνών, παρά τα μέτρα που έχουν ληφθεί από το 2010, εξακολουθούν να υφίστανται ακόμη σημαντικοί περιορισμοί στην άσκηση επαγγελμάτων όπως το δικηγορικό, και σε αγορές όπως οι υπεραστικές συγκοινωνίες και το λιανεμπόριο, με αρνητικές επιπτώσεις στις τιμές και στην ανάπτυξη.

Σημειώνεται ότι στην πρόσφατη έκθεση του ΔΝΤ τονίζεται μεταξύ άλλων πως η Ελλάδα πρέπει να καταβάλει μεγαλύτερες προσπάθειες για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής και το άνοιγμα των επαγγελμάτων στον ανταγωνισμό ώστε να διασφαλίσει ότι το βάρος των μέτρων λιτότητας δε θα βαρύνει ανισομερώς μόνον τους μισθωτούς και τους συνταξιούχους.

«Αποφασιστικές διορθωτικές κινήσεις απαιτούνται σε κάθε έναν από τους τομείς αυτούς ώστε να προωθηθεί μια ταχεία ανταπόκριση και να επιτευχθεί μια περισσότερο ισορροπημένη διανομή του βάρους της προσαρμογής», τονίζει το ΔΝΤ. «Η αποστολή (του ΔΝΤ) καλωσορίζει τον αναπροσανατολισμό της εστίασης του κυβερνητικού προγράμματος, σε αναγνώριση αυτών των προβλημάτων».

Πηγή: skai.gr

Share

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.