Κορωνοϊός -Ιαπωνία: Έκοψαν τις ανθισμένες τουλίπες στα πάρκα για να αποθαρρύνουν την συγκέντρωση επισκεπτών

Οι λάτρεις των λουλουδιών θα πρέπει να περιμένουν ως το ερχόμενο έτος για να απολαύσουν μια βόλτα σε ένα πάρκο με τουλίπες σε πόλη της Ιαπωνίας, μετά την απόφαση των δημοτικών αρχών να κόψουν περισσότερα από 100.000 λουλούδια συμμορφούμενες με τους κανόνες κοινωνικής αποστασιοποίησης που έχουν επιβληθεί στη χώρα για την αναχαίτιση της εξάπλωσης της Covid-19.

Ακυρώθηκε το φεστιβάλ τουλίπας λόγω κορωνοϊού

Οι αξιωματούχοι της πόλης Σακούρα, η οποία βρίσκεται σε απόσταση 50 χιλιομέτρων ανατολικά του Τόκιο, κούρεψαν το πέπλο από τουλίπες που κάλυπτε το πάρκο Sakura Furusato Hiroba και ματαίωσαν τη διεξαγωγή φέτος του ετήσιου φεστιβάλ τουλίπας για να αποθαρρύνουν την συγκέντρωση επισκεπτών που θα ήθελαν να θαυμάσουν τα λουλούδια μετά την κατάσταση έκτακτης ανάγκης που κηρύχθηκε την περασμένη εβδομάδα.

«Πολλοί επισκέπτες ήρθαν το Σαββατοκύριακο όταν τα λουλούδια είχαν ανθίσει. Συγκεντρώθηκε πολύς κόσμος και ως εκ τούτου δεν είχαμε άλλη επιλογή από το να αποφασίσουμε να κόψουμε τα λουλούδια», δήλωσε ο αξιωματούχος για θέματα τουρισμού της πόλης αυτής Σακίχο Κουσάνο.

11.500 κρούσματα κορωνοϊού στην Ιαπωνία σήμερα

Σήμερα ο απολογισμός των κρουσμάτων του νέου κορωνοϊού στην Ιαπωνία ανερχόταν σε 11.500. Παρά την απουσία του πέπλου από κόκκινες και ροζ τουλίπες που συνήθως καλύπτει αυτήν την εποχή του χρόνου τους κήπους αυτούς των 7.000 τετραγωνικών μέτρων, το πάρκο προσελκύει ακόμη λίγους επισκέπτες.

«Είναι πάρα πολύ ατυχές. Έχασα τη διάθεσή μου όταν το είδα αυτό», δήλωσε σήμερα ο 77χρονος επισκέπτης Μισάκο Γιονεκούμπο. Οι αρχές θα δωρίσουν τις τουλίπες που κόπηκαν σε νηπιαγωγεία.

Share

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.