Κόμμα αγόρασε Sex toys με χρήματα από την κρατική επιχορήγηση

Αγόρασαν ερωτικά παιχνίδια με χρήματα από την κρατική επιχορήγηση

Μπορεί να ακούγεται απίστευτο αλλά οι εκπρόσωποι ενός τοπικού ακροδεξιού κόμματος στην Ιταλία κατηγορούνται ότι «αγόρασαν ερωτικά παιγνίδια» με χρήματα από την κρατική επιχορήγησή του.
Συγκεκριμένα, όπως αναφέρουν δημοσιεύματα του ιταλικού Τύπου, εκπρόσωποι μιας σχετικά άγνωστης εκτός της Ιταλίας ακροδεξιάς πολιτικής δύναμης του βορρά, ονόματι Die Freiheitlichen («Υπέρμαχοι της Ελευθερίας»), οι οποίοι είναι εκλεγμένοι στο συμβούλιο της κατά πλειονότητα γερμανόφωνης περιφέρειας Άνω Αδίγη, αγόρασαν «ερωτικά παιγνίδια» με χρήματα που προορίζονταν για την κάλυψη των εκλογικών δαπανών των κομμάτων.Η ιταλική οικονομική αστυνομία (Guardia di Finanza) ανακάλυψε αποδεικτικά στοιχεία για αυτό κατά την διάρκεια ελέγχων στα γραφεία του κόμματος, στην έδρα του περιφερειακού συμβουλίου της πόλης Μπολτσάνο.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα Κοριέρε Ντέλα Σέρα, τα μέλη της οικονομικής αστυνομίας προσπαθούν να εξακριβώσουν ποιος ή ποιοι σύμβουλοι προχώρησαν στην αγορά των τριών ερωτικών παιγνιδιών, ενός δονητή και άλλων δύο αντικειμένων, προκειμένου να ζητηθεί η άμεση επιστροφή του ποσού που δαπανήθηκε.

Η αποκάλυψη έγινε κατόπιν δικαστικής έρευνας την οποία κίνησε ο Τζανκάρλο Μπραμάντε, ο εισαγγελέας του Μπολτσάνο, για να εξακριβώσει πώς χρησιμοποιούν τα κόμματα την κρατική χρηματοδότηση για την κάλυψη των εκλογικών τους δαπανών.

Όπως σχολιάζεται σε δημοσιεύματα στον Τύπο η ξενοφοβική δύναμη Die Freiheitlichen θα «δυσκολευθεί να εξηγήσει την εν λόγω δαπάνη στους ψηφοφόρους της».

Πηγή: newsbomb.gr

Share

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.