Λεπτομέρειες από το Gay Pride ή αλλιώς το πρώτο Φεστιβάλ Υπερηφάνειας στη Θεσσαλονίκη

Μικροεπεισόδια στο 1ο Gay pride της ΘεσσαλονίκηςΜε παρέλαση και συναυλία, ολοκληρώθηκε το βράδυ του Σαββάτου στη Θεσσαλονίκη το πρώτο Φεστιβάλ Υπερηφάνειας, με στόχο την προβολή των δικαιωμάτων των ομοφυλόφιλων, αμφιφυλόφιλων και τρανσέξουαλ ατόμων.

Η παρέλαση πραγματοποιήθηκε με την παρουσία ισχυρών αστυνομικών δυνάμεων, ενώ σε κάποια στιγμή σημειώθηκε ένταση και μικροεπεισόδια, όταν ομάδα ατόμων, που είχαν συγκεντρωθεί έξω από τη μητρόπολη Θεσσαλονίκης, εκτόξευσαν αβγά και φώναξαν συνθήματα, εκφράζοντας την αντίθεσή τους στη διοργάνωση του φεστιβάλ.

Τελικά, με την επέμβαση των αστυνομικών δυνάμεων η ένταση εκτονώθηκε και στη συνέχεια εκατοντάδες άτομα, παρήλασαν σε κεντρικούς δρόμους της πόλης, κρατώντας πολύχρωμες σημαίες, πανό με συνθήματα και υπό τους ήχους τυμπάνων.

Επίκεντρο των εκδηλώσεων ήταν ο πεζόδρομος Αγίας Σοφίας, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, όπου στήθηκαν περίπτερα και εκπρόσωποι οργανώσεων διένειμαν έντυπα, ενώ χαιρετισμό στους συγκεντρωθέντες απηύθυνε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης.

Να σημειωθεί, ότι η μητρόπολη Θεσσαλονίκης αντέδρασε έντονα στη διοργάνωση του φεστιβάλ, κάνοντας λόγο για «γεγονός απαράδεκτο για τα ήθη και τα έθιμα της πόλης», ενώ με ανακοίνωσή της η ΑΝΤΑΡΣΥΑ Θεσσαλονίκης καταδικάζει τα υβριστικά συνθήματα που έγραψαν άγνωστοι στο χώρο όπου πραγματοποιήθηκαν οι εκδηλώσεις.

Πηγή: protothema.gr

Share

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.