Μήνυμα στο κινητό σας βοηθούν αποτελεσματικά να διακόψετε το κάπνισμα!

Τα γραπτά μηνύματα ή βιντεομηνύματα που αποστέλλονται στα κινητά καπνιστών με στόχο να τους βοηθήσουν να απαλλαγούν από τη συνήθεια σχεδόν διπλασίασαν το ποσοστό επιτυχίας τους σε σχέση με εκείνους που δεν δέχτηκαν τέτοιου είδους βοήθεια, προκύπτει από μελέτη στη Νέα Ζηλανδία.

Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι το 9% εκείνων που σχεδιάζουν να κόψουν το κάπνισμα, άντεξαν χωρίς τσιγάρο για τουλάχιστον έξι μήνες όταν δέχονταν υπενθύμιση με μήνυμα μέσω του κινητού τους, σε σύγκριση με το 5% εκείνων που δεν έλαβαν τέτοια βοήθεια.

Τα προγράμματα διακοπής του καπνίσματος με τη βοήθεια του κινητού περιλαμβάνουν την αποστολή γραπτού μηνύματος ή βιντεομηνύματος στο κινητό του καπνιστή καθημερινά και για αρκετές εβδομάδες με περιεχόμενο κίνητρα και συμβουλές.

Όταν έρθει η ημέρα της οριστικής διακοπής, οι συμμετέχοντες στο πρόγραμμα πολλές φορές λάμβαναν πολλαπλά μηνύματα κάθε μέρα επί εβδομάδες που τους ενθάρρυναν, τους παρείχαν συμβουλές για το πώς να αντιμετωπίσουν το στερητικό σύνδρομο και επιπλέον συμβουλές σε περίπτωση που ξαναρχίσουν το κάπνισμα και χρειαστεί να ξεκινήσουν εκ νέου την προσπάθεια.

Share

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.