Μίζα 1 εκατομμυρίου σε… σάκο στον ταμία του Άκη Τσοχατζόπουλου

Μίζα 1 εκατομμυρίου σε… σάκο στον ταμία του Άκη Τσοχατζόπουλου

Βάζοντας τα χρήματα σε έναν σάκο και με πρακτικές που θυμίζουν μαφία, «λάδωσε» με 1 εκατομμύριο τον ταμία του Άκη Τσοχατζόπουλου, Γιάννη Μπέλτσιο, ο Αλέξανδρος Παπαντωνίου, όπως υποστηρίζει στην απολογία του για το θέμα των υποβρυχίων!

Απολογούμενος στους ανακριτές κατά της Διαφθοράς, Γαβριήλ Μαλλή και Γιάννη Σταυρόπουλο, ο κ. Παπαντωνίου ήταν «καταπέλτης» για τον προφυλακισμένο συνεργάτη του πρώην υπουργού, ο οποίος έχει αρνηθεί ότι πήρε «μαύρο» χρήμα.

Σύμφωνα με όσα είπε ο υπάλληλος του Μιχάλη Ματαντού στους ανακριτές, τον Μάρτιο του 2000 ο εργοδότης του, ιδιοκτήτης της εταιρείας MIE που φέρεται να είχε ενεργό ρόλο στις μίζες, του έδωσε εντολή να εισπράξει με επιταγή της εταιρείας ποσό 65 εκατομμυρίων δραχμών σε μετρητά, από υποκατάστημα της «Royal Bank Of Scotland» και να το φυλάξει προσωρινά στο χρηματοκιβώτιο της ΜΙΕ. Ένα μήνα αργότερα, σύμφωνα πάντα με την κατάθεση, ο κ. Ματαντός έδωσε εντολή να εισπραχθούν από το ίδιο υποκατάστημα άλλα 275 εκατομμύρια δραχμές, τα οποία, μαζί με τα 65 εκατομμύρια που ήδη υπήρχαν, να δοθούν στον κ. Μπέλτσιο.

Περιγράφοντας την στιγμή της παράδοσης των χρημάτων, ο κ. Παπαντωνίου ανέφερε πως ο οδηγός του Ματαντού τον βοήθησε να βάλουν τα χρήματα σε σάκο και τον μετέφερε στον Παράδεισο Αμαρουσίου: «σταμάτησε σε μία άγνωστη για μένα διεύθυνση και μου έδειξε ένα διώροφο σπίτι, λέγοντάς μου ότι εκεί είναι το γραφείο του κ. Μπέλτσιου. Μου απάντησε στο θυροτηλέφωνο μία ανδρική φωνή και, όταν δήλωσα ότι έρχομαι από τον Ματαντό, μου είπε να περάσω στο εσωτερικό του ισογείου, να τοποθετήσω τον σάκο στο αναβατόριο που θα δω μπροστά μου και να αποχωρήσω».

«Αν και μου φάνηκε περίεργο, ακολούθησα τις οδηγίες και, αφού τοποθέτησα τον σάκο στο ασανσέρ, εξήλθα της οικίας και επέστρεψα στο αυτοκίνητο, όπου με περίμενε ο οδηγός. Στον δρόμο της επιστροφής κάλεσα από το κινητό μου τηλέφωνο τον κ. Ματαντό, τον ενημέρωσα για την παράδοση του σάκου και του ζήτησα να βεβαιωθεί ότι τα χρήματα παραλήφθηκαν από το σωστό πρόσωπο, διότι ο ίδιος δεν είχα προσωπική επαφή με τον παραλήπτη τους. Ο Ματαντός με καθησύχασε ότι δεν υπάρχει πρόβλημα και, από τον τόνο της φωνής του, κατάλαβα ότι ήδη είχε μεσολαβήσει τηλεφωνική επικοινωνία του με τον Μπέλτσιο», καταλήγει ο κ. Παπαντωνίου.

Την ίδια ώρα, στην τελική ευθεία μπαίνει η διερεύνηση της δωροδοκίας Ελλήνων κυβερνητικών αξιωματούχων από τις γερμανικές εταιρείες «Atlas» και «Rheinmetall», με την Εισαγγελία της Βρέμης να ερευνά τα γραφεία τους, αλλά και να απαγγέλει κατηγορίες σε 12 άτομα, πρώην στελέχη των δύο εταιρειών, για δωροδοκία και φορολογική απάτη. Μάλιστα, οι μέχρι στιγμής έρευνες έχουν εντοπίσει μίζες 33 εκατομμυρίων ευρώ από την «Rheinmetall» στην «Demtec», που ανήκει στον Παναγιώτη Ευσταθίου και έχει την έδρα της στο Λονδίνο.

 

Πηγή: εφημερίδα «Real News»

Share

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.