Μίκης Θεοδωράκης: «Θέλω να διευθύνω για στερνή φορα, ακόμα και από το καροτσάκι …»

«Θέλω να διευθύνω για στερνή φορα, ακόμα και από το καροτσάκι. Δεν με πειράζει…»
Χορωδία που θα αποτελείται από 400 νέους χορωδούς με συνοδεία συμφωνικής ορχήστρας και μαντολινάτας θα διευθύνει το Φθινόπωρο ο Μίκης Θεοδωράκης


και όπως λέει ο ίδιος σε συνέντευξή του στον Γιώργο Λιάνη και την Real News«Θέλω να διευθύνω για μια στερνή φορά. Υπάρχει μια διαφορά, αυτή τη φορά θα διευθύνω από το καροτσάκι. Δεν με πειράζει καθόλου…».

mikys lianis

Για τους βασανιστές υπογραμμίζει: « Οι πιο δυστυχισμένοι άνθρωποι δεν είναι ούτε οι ανάπηροι, ούτε οι φονιάδες. Οι πιο δυστυχισμένοι άνθρωποι είναι οι βασανιστές. Όταν δέρνεις αναίτια έναν άνθρωπο, όταν τον βασανίζεις, χάνεις την ψυχή σου. Γνώρισα τέτοιους ανθρώπους και με όλους έγινα φίλος. Έρχονται και με βρίσκουν εδώ και εκεί στις συναυλίες μου, στο σπίτι μου». Τα λόγια του προκαλούν έκπληξη και συγκίνηση συνάμα, σε ένα άλλο σημείο της συνέντευξής του υποστηρίζει: «Εμένα μ’ αγαπάνε οι βασανιστές αλλά και οι πόρνες. Αισθάνθηκα μεγάλη έκπληξη όταν μια μέρα στις φυλακές, κλεισμένος στο κελί μου, πληροφορήθηκα ότι στο κάτω πάτωμα είχαν φέρει πόρνες από την Σύρο. Το βράδυ, αυτές οι γυναίκες άρχισαν να χτυπούν το ταβάνι και εν χορώ φώναζαν: «Μίκη, Μίκη! Ξέρεις ότι σε έχουμε πρόεδρο στο Σωματείο μας;», ομολώ ότι κολακεύτηκα πολύ!»

Η παράσταση « Όλη η Ελλάδα μία χορωδία για το Μίκη» θα ανέβει στο Μέγαρο Μουσικής στο τέλος του Φθινοπώρου.

Share

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.