Μην χάσετε την παράσταση “Χάιντι” στην Κόρινθο, την προτείνουμε σε παιδιά και μεγάλους, μάθετε εδώ περισσότερα!

10708092_821062307924592_1372418962_nΗ παιδική σκηνή της Θεατρικής Εταιρίας Μέθεξις,και του Θεάτρου Αποθήκη συνεχίζει για 2η χρονιά το κλασσικό και διεθνώς αναγνωρισμένο μυθιστόρημα της Ελβετίδας Γιαχάνας Σπίρι «XAΪΝΤΙ».Η Χάιντι θα κάνει μια χαρούμενη στάση για δύο μοναδικές παραστάσεις στην Κόρινθο την Κυριακή 28 Σεπτεμβρίου και ώρες 11:30 & 17:00 στο κιν/θέατρο Απόλλων.
Η παράσταση πραγματοποιείται υπό την αιγίδα της Πρεσβείας της Ελβετίας στην Ελλάδα. Το έργο, που έχει αγαπηθεί ιδιαίτερα από μικρά και… μεγάλα παιδιά, προσεγγίζει σύγχρονα παιδαγωγικά ζητήματα
Το έργο μας αναδεικνύει σύγχρονα παιδαγωγικά ζητήματα .Tην αλληλε  γγύη και την άρση των προκαταλήψεων και των αποκλεισμών μέσα από την κατανόηση της διαφορετικότητας του άλλου.Το συναισθηματικό δέσιμο που ορθώνει τείχος προστασίας γύρω από τις αθώες παιδικές ψυχές, οι μυστικοί κώδικες που αναπτύσσονται με τους ανθρώπους της μεγαλύτερης γενιάς, αλλά και η αγάπη για τη φύση και η δύναμή της που τόσο έχει ξεχαστεί από το σύγχρονο τρόπο ζωής στις μεγαλουπόλεις, είναι μερικά μόνο από αυτά τα ζητήματα. Μα πάνω απ’ όλα. διδάσκει στα παιδιά πως το μεγαλύτερο όπλο κατά των διακρίσεων και τωναποκλεισμών στην εποχή μας, είναι η αγάπη και η συντροφικότητα που θέτει τις βάσεις για καλύτερους κοινωνικούς και φιλικούς δεσμούς.
Η παράσταση ΧΑΪΝΤΙ είναι χαρούμενη, αισιόδοξη και έχει πολύ χορό, τραγούδια και διαδραστικό θεατρικό παιχνίδι και έχει αναρτηθεί στην επίσημη ιστοσελίδα του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, www.e-yliko.gr.

Δυο λόγια για το έργο, Η ορφανή Χάιντι πηγαίνει να μείνει στο βουνό με τον γκρινιάρη παππού της που ποτέ δεν είχε γνωρίσει. Οι δυο τους όμως μαθαίνουν με τον καιρό να αγαπούν ο ένας τον άλλο. Ωστόσο η ήρεμη ζωή τους αναστατώνεται με την άφιξη της θείας της Χάιντι που την πιέζει να αποδεχθεί μια ζωή μακριά από τον παππού της και τον Πέτερ για να βρεθεί στο σχολείο, δίπλα στην αυστηρή Φρόιλαιν Ροτενμάιερ και την μικρή Κλάρα.
Η απουσία όμως του παππού της είναι μεγάλη και η ηρωίδα μας λαχταρά για τη στιγμή που θα ξαναγυρίσει κοντά του.


ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ Συγγραφέας: Γιοχάνα Σπίρι Διασκευή- Μετάφραση : Λευτέρης Γιοβανίδης -Σκηνοθεσία: Χρήστος Τριπόδης ,Λευτέρης Γιοβανίδης Μουσική: Σταύρος Τσουμάνης Σκηνικά: Εμμανουέλα Τζαμπίρα Καπνίσης Χρήσστος Κουστούμια: Ελένη Ψύρρα Φωτισμοί: Ανδρέας Γκιουλάτος Γραφιστικός σχεδιασμός: Αντώνης Λαμπρόπουλος ΠΑΙΖΟΥΝ Αφροδίτη Γεωργούση , (Χάιντι) Χρήστος Τριπόδης, (Παππούς – Σεμπάστιαν) Πανάγος Ιωακείμ(Πέτερ – Φροϊλάιν Ροτενμάιερ – κ. Ζέζεμαν ) Τσαμπίκα Φεσάκη (Θεία Ντέντε – Ασπρούλα – Κλάρα- Γιαγιά)

Διάρκεια παράστασης: 75′
Τιμές εισιτηρίων Παιδικό : 7 ευρώ
Γενική είσοδος: 9 ευρώ Προπώληση: 7 ευρώ –
Κιν/θέατρο Απόλλων,viva.gr,Public,seven spots,Παπασωτηρίου,Ιανός
Άνεργοι :6 ευρώ Παραγώγη ΜΕΘΕΞΙΣ

Για να δείτε βίντεο, φωτογραφίες από τις δραστηριότητες των Θεατρικών παραγωγών Μέθεξις στο www.methexis-productions.gr στο facebook methexis.productions.
και το βίντεο στο http://www.youtube.com/watch?v=ghRa7bInX2Y

Share

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.