Μισείς τη δουλειά σου; Οι επιστήμονες σας προτρέπουν να το κάνετε αν σας συμβαίνουν κάποια από τα παρακάτω

imageΠάρα πολλοί άνθρωποι επιλέγουν να παραμείνουν σε «αδιέξοδες» δουλειές, σε θέσεις εργασίας που μισούν να κάνουν, ή θέσεις που δεν προσφέρουν τη δυνατότητα για επαγγελματική ανέλιξη, μόνο και μόνο επειδή πιστεύουν ότι δεν υπάρχουν εναλλακτικές λύσεις, ή λόγω της ανάγκης τους για ασφάλεια.
Πώς θα καταλάβετε όμως ότι ήρθε η ώρα να εξετάσετε σοβαρά το ενδεχόμενο να εγκαταλείψετε την παρούσα εργασία σας και να αναζητήσετε κάτι άλλο; Ο δρ Ronald E. Riggio, συγγραφέας και πρώην επικεφαλής του Ινστιτούτου Kravis Leadership στο κολέγιο Claremont McKenna, έχει τις εξής παρατηρήσεις και συμβουλές σχετικά με αυτό το θέμα:
Δεν υπάρχει δυνατότητα προαγωγής
Είναι κάτι που συμβαίνει συχνότερα σε οικογενειακές επιχειρήσεις. Συνήθως μόνο οι συγγενείς του ιδιοκτήτη έχουν πραγματικές ευκαιρίες προαγωγής. Πολλοί άνθρωποι αργούν να το συνειδητοποιήσουν αυτό και παραμένουν σε μία εργασία που δεν έχουν τη δυνατότητα να αυξήσουν ούτε τις αρμοδιότητές τους, ούτε και τις απολαβές τους.
«Τοξικό» εργασιακό περιβάλλον
Δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις ατόμων που γίνονται θύματα λεκτικής κακοποίησης, καθαρής εκμετάλλευσης και ακόμα και σεξουαλικής παρενόχλησης στον χώρο εργασίας, αλλά διστάζουν να φύγουν υπό τον φόβο ότι δεν θα βρουν άλλη δουλειά. Δεν είναι σωστό να υποβάλετε τον εαυτό σας σε έντονο καθημερινό εργασιακό στρες, αφού αυτό έχει σοβαρές επιπτώσεις τόσο στην σωματική, όσο και στην ψυχική σας υγεία.
Η δουλειά που κάνετε έχει αισθητά χαμηλότερες απαιτήσεις για τα προσόντα σας
Εάν αισθάνεστε ότι παραμένετε στάσιμος για πολύ καιρό στην τρέχουσα εργασία σας, διότι το αντικείμενο είναι πάρα πολύ εύκολο ή πολύ χαμηλού επιπέδου για εσάς, και αν έχετε μεγαλύτερες φιλοδοξίες, τότε σίγουρα ήρθε η ώρα να αρχίσετε να ψάχνετε για μια θέση που θα σας επιτρέψει να εξελιχθείτε. Οι περισσότερες εταιρείες ενθαρρύνουν τους εργαζομένους τους να μάθουν νέες δεξιότητες, και κάποιες μάλιστα προσφέρουν και προγράμματα μεταπτυχιακής εκπαίδευσης, επειδή συνειδητοποιούν την αξία των καλύτερα καταρτισμένων υπαλλήλων/στελεχών. Αναζητήστε μια εταιρεία που υποστηρίζει την επαγγελματική ανάπτυξη των εργαζομένων και τη συνεχή μάθηση.
Μένετε στην δουλειά λόγω συνήθειας
Αναρωτηθείτε μήπως παραμένετε σε μια δουλειά μόνο και μόνο επειδή ακριβώς φαίνεται πιο εύκολο να μείνετε από το να δοκιμάσετε κάτι καινούργιο. Μήπως απλά διστάζετε να βάλετε τον εαυτό σας πάλι στην αγορά εργασίας και απλά επιλέγετε να συμβιβαστείτε με τα λίγα; Αυτά είναι σημάδια ότι ήρθε η ώρα να προχωρήσετε σε κάτι καινούργιο.

Share

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.