Μυστικά για να κάψεις λίπος κάνοντας διάδρομο

Ο διάδρομος είναι η αγαπημένη μας επιλογή για να γυμναστούμε χωρίς να το καταλάβουμε. Μπορούμε να βλέπουμε το αγαπημένο μας σίριαλ ή να ακούμε τραγούδια που μας αρέσουν και έτσι η προπόνηση να κυλήσει ευχάριστα και να μην μας φαίνεται σαν βάσανο. Επιπλέον ο διάδρομος είναι η πιο ασφαλής και ελεγχόμενη λύση.

Φυσικά όπως η κάθε άσκηση έτσι και η άσκηση σε διάδρομο έχει τα δικά της μυστικά. Αρχικά το πιο σημαντικό είναι να ξεκινήσετε κάνοντας προθέρμανση. Δεν υπάρχει ούτε ένας trainer που να σας πει να ανεβείτε στον διάδρομο αμέσως. Αντίθετα όλοι οι προπονητές επιμένουν ότι θα πρέπει οπωσδήποτε να κάνουμε κάποιες απλές ασκήσεις για να ζεσταθούν όλες οι μυικές ομάδες και για να αποφύγουμε τους πιθανούς τραυματισμούς. Μιας και αναφερθήκαμε στους τραυματισμούς είναι σημαντικό να αναφέρουμε ότι τα σωστά αθλητικά παπούτσια παίζουν πρωταρχικό ρόλο ώστε να μην καταπονούνται οι αρθρώσεις στα γόνατα την ώρα που κάνουμε διάδρομο. Μετά την αγορά του διαδρόμου είναι η πιο σημαντική σας επένδυση. Θα καταλάβετε αμέσως τη διαφορά φορώντας ένα σωστό ζευγάρι αθλητικά παπούτσια.

Σίγουρα το ιατρικό ιστορικό του κάθε αθλούμενου παίζει ρόλο. Είναι σημαντικό να γνωρίζετε την κατάσταση της καρδιάς σας, αν έχετε κάποια προβλήματα υγείας με την μέση, την πίεση, τις αρθρώσεις. Η κάθε άσκηση είναι μια μορφή καταπόνησης του σώματος που πρέπει να γίνεται προσεκτικά και μεθοδευμένα. Μην το παρακάνετε.

Ας περάσουμε όμως στα tips που θα σας βοηθήσουν να κάψετε περισσότερες θερμίδες και να δυναμώσετε τους μύες σας!

Για να κάψετε περισσότερες θερμίδες στο διάδρομο η φράση κλειδί είναι η διαλειμματική προπόνηση. Όταν τρέχουμε με έναν σταθερό ρυθμό ο οργανισμός μας προσαρμόζεται και αρχίζει να τεμπελιάζει για οικονομία δυνάμεων. Για να τον ξεγελάσουμε θα πρέπει να τρέχουμε με μια ταχύτητα μέτριας έντασης και ανά πέντε με δέκα λεπτά για 30 περίπου δευτερόλεπτα να τρέχουμε πολύ γρήγορα. Μετά επανερχόμαστε στην μέτρια ένταση και ούτω καθεξής. ‘Ετσι θα κάψουμε περισσότερες θερμίδες, θα αυξήσουμε την αντοχή μας και το καλύτερο! Με αυτόν τον τρόπο θα ξεφορτωθούμε ευκολότερα το λίπος στην περιοχή της κοιλιάς.

Οι έρευνες έχουν δείξει ότι το ασφαλές αλλά ταυτόχρονα το πιο έντονο κάψιμο του λίπους γίνεται όταν οι παλμοί μας φτάνουν στο 65% με 70% των μέγιστων καρδιακών παλμών. Οι μέγιστοι καρδιακοί παλμοί είναι 220 μείον την ηλικία μας άρα για παράδειγμα μια γυναίκα 40 ετών έχει μέγιστους καρδιακούς παλμούς 220 – 40 = 180.  Για να υπολογίσουμε το 60 %  απλά πολλαπαλασιάζουμε το 180 χ 0,6 = 108 παλμοί.

Share

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.