Μυστικά για τέλειο ξύρισμα των ποδιών

Με την θερμοκρασία να αυξάνεται διαρκώς είναι πλέον καιρός να ντυθείτε πιο ελαφρά και να αφήσετε τα πόδια σας σε κοινή θέα. Και τι πιο όμορφο από τα λαμπερά, γεμάτα υγεία πόδια, χωρίς σημάδια από το ξύρισμα;

Δείτε μερικά από τα πιο έξυπνα μυστικά για να πετύχετε βαθύ ξύρισμα που θα αφήσει ταυτόχρονα τα πόδια σας απαλά:

Πρέπει πάντα να κάνετε απολέπιση πριν το ξύρισμα: Θα σας βοηθήσει να απαλλαγείτε από τη νεκρά κύτταρα της επιδερμίδας που μπορεί να “στομώσουν” το ξυραφάκι. Επίσης θα σας προστατεύσει από ένα τυχόν “πολύ βαθύ” ξύρισμα που θα προκαλέσει κάψιμο και ερεθισμούς.

Ο αφρός ξυρίσματος κάνει μεγάλη διαφορά: Ξεχάστε το σαπούνι και επιμείνετε σε έναν καλό αφρό ξυρίσματος. Καλή λύση σε ώρα ανάγκης είναι και το υγρό του conditioner. Το σαπούνι ξηραίνει την επιδερμίδα, ενώ ο αφρός ξυρίσματος και το conditioner την ενυδατώνει, κάνοντας το ξύρισμα πιο απαλό. Είναι σημαντικό να προμηθευτείτε τον κατάλληλο αφρό, αφού υπάρχουν πολλά είδη για κάθε τύπο επιδερμίδας.

Είναι καλύτερα να ξυρίζεστε μόλις κάνετε ντους: Η ζέστη και οι υδρατμοί μετά από ένα καυτό ντους μαλακώνουν τις τρίχες και ανοίγουν τους πόρους του δέρματος. Αυτό κάνει το ξύρισμα πιο εύκολο.

Οι μακριές κινήσεις με το ξυραφάκι δεν είναι πάντα η καλύτερη επιλογή: Πρόκειται για ένα σύνηθες λάθος στο ξύρισμα: κάνετε μεγάλες κινήσεις με το ξυραφάκι. Είναι προτιμότερο να κάνετε μικρές, επαναλαμβανόμενες κινήσεις χωρίς να πιέζετε το ξυραφάκι στο δέρμα. Αν προσέξετε ότι αναγκάζεστε να περάσετε πολλές φορές από το ίδιο σημείο, πιθανώς το ξυραφάκι σας θέλει αλλαγή.

Πηγή: onmed.gr

Share

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.