Νέα εφαρμογή του Taxisnet με τον μοναδικό λογαριασμό για τον οποίο ισχύει το ακατάσχετο

  • Νέα εφαρμογή του Taxisnet με τον μοναδικό λογαριασμό για τον οποίο ισχύει το ακατάσχετοΜία νέα ηλεκτρονική εφαρμογή θα θέσει στη διάθεση των φορολογούμενων το υπουργείο Οικονομικών τις επόμενες ημέρες.

Πρόκειται για εφαρμογή στο Taxisnet, στην οποία οι πολίτες θα μπορούν να δηλώνουν τον μοναδικό λογαριασμό τους για τον οποίο ισχύει το ακατάσχετο.

Ο Νόμος 4254/2014 για κατασχέσεις χρημάτων από τραπεζικούς λογαριασμούς φορολογούμενων με χρέη προς το Δημόσιο διασφαλίζει το ακατάσχετο ποσό των 1.500 ευρώ μηνιαίως, ενώ προβλέπει ότι είναι ακατάσχετα τα προνοιακά επιδόματα, όπως και το κοινωνικό μέρισμα. Μέσω του νέου «εργαλείου» στο Taxisnet θα προλαμβάνονται τα περιστατικά εσφαλμένης κατάθεσης.

Σύμφωνα με το υπουργείο Οικονομικών, «οι περιπτώσεις εσφαλμένων κατασχέσεων από τις τράπεζες οφείλονται στο γεγονός ότι οι φορολογούμενοι δεν δήλωσαν στις τράπεζες τα ορθά στοιχεία προέλευσης των χρημάτων που διατηρούσαν στους λογαριασμούς τους ή δεν δήλωσαν τον έναν μοναδικό λογαριασμό τους για τον οποίο θα ισχύει το ακατάσχετο».

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published.