Νέες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στον Πειραιά λόγω κατασκευής του μετρό

Το μετρό «αλλάζει» τον Πειραιά Δείτε τις νέες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

Ξεκίνησε, την Παρασκευή, η κατασκευή του σταθμού του μετρό «Πειραιάς», στο πλαίσιο της επέκτασης της γραμμής 3 από τον σταθμό Αγία Μαρίνα ως το Δημοτικό Θέατρο της περιοχής και έφερε ήδη τις πρώτες αλλαγές στην κυκλοφορία των οχημάτων. Συγκεκριμένα, θα ισχύσουν νέες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις από την έναρξη έως και την ολοκλήρωση των έργων.

Αναλυτικότερα:

1. Το ρεύμα κυκλοφορίας της Ακτής Καλλιμασιώτη (προέκταση της Ακτής Ποσειδώνος) με κατεύθυνση προς το κέντρο του Πειραιά θα παραμείνει ως έχει.

2. Αντίστοιχα, το ρεύμα κυκλοφορίας της Ακτής Καλλιμασιώτη (προέκταση της Ακτής Ποσειδώνος) με κατεύθυνση προς τον Άγιο Διονύσιο, μετατοπίζεται παράλληλα, προς την πλευρά της θάλασσας από την οδό Καποδιστρίου μέχρι τη διασταύρωση των οδών Αγίου Διονυσίου και Βλαχάκου.

3. Η υπέργεια πεζογέφυρα σύνδεσης του Λιμένα Πειραιά με το σταθμό ΗΣΑΠ παραμένει εκτός λειτουργίας.

4. Η οδός Λουδοβίκου μετατρέπεται σε αδιέξοδο.

5. Η οδός Καποδιστρίου αντιδρομείται από την Ακτή Καλλιμασιώτη (προέκταση της Ακτής Ποσειδώνος) μέχρι την οδό Ναυαρίνου.

6. Η οδός Λεωχάρους αντιδρομείται από την οδό Ναυαρίνου μέχρι την Ακτή Καλλιμασιώτη (προέκταση της Ακτής Ποσειδώνος).

Όπως ανακοινώθηκε από την Αττικό Μετρό ΑΕ, η εταιρεία σε συνεργασία με την ανάδοχο κοινοπραξία λαμβάνει καθημερινά όλα τα ενδεδειγμένα μέτρα για τη διευκόλυνση της λειτουργίας των παρακείμενων επιχειρήσεων, αλλά και για την ελαχιστοποίηση της όχλησης που αναπόφευκτα δημιουργείται από τις κατασκευαστικές εργασίες.

Share

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.