Νέες τιμές για όλα τα φάρμακα! Αναρτήθηκε ο κατάλογος από τον ΕΟΦ

Σε ανατιμολόγηση  και ταξινόμηση 8.786 φαρμακευτικών προϊόντων προχωρά ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων.

Ήδη μετά από αγορανομική διάταξη αναρτήθηκαν οι προτεινόμενες τιμές όλων των φαρμάκων που κυκλοφορούν στην αγορά, on patent, off patent αλλά και γενόσημα. Οι εταιρείες έχουν στη διάθεσή τους τρεις ημέρες να κάνουν τις ενστάσεις τους σε περίπτωση που δε συμφωνούν με τις τιμές που ορίσθηκαν. 
Σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας υπάρχει μεσοσταθμική μείωση των τιμών κατά περίπου 12%. Μείωση με την οποία ο Άδωνις Γεωργιάδης επιχειρεί και να ισορροπήσει την άλλη μείωση της τάξης του 20% που έχει επιβάλει στη συνταγογράφηση όλων των γιατρών της χώρας.
Όπως δήλωσε ο πρόεδρος του ΕΟΦ Δημήτρης Λιντζέρης: “Για πρώτη φορά έγινε ενδελεχής αξιολόγηση της βάσης δεδομένων του ΕΟΦ και σε ανοιχτή διαβούλευση καταρτίστηκε ο συνολικός κατάλογος των προϊόντων που παρουσιάζουν πωλήσεις τα τελευταία 3 χρόνια.
Ακόμη έγινε αναλυτική ανά προϊόν επεξεργασία και ταξινόμηση 8.786 προϊόντων, σύμφωνα με τη νομική τους βάση, αλλά και τους κανόνες τιμολόγησης που προβλέπονται από το νόμο. Επιπλέον, ελήφθησαν υπόψη τα δεδομένα του Θετικού Καταλόγου, καθώς και ο τρόπος διάθεσης φαρμακευτικών προϊόντων, όπως προκύπτουν από τις άδειες κυκλοφορίας αυτών”.
Πηγή: iatropedia.gr 
Share

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.