Νέο Αναπτυξιακό Σχέδιο, αλλά και προεκλογική στρατηγική, παρουσιάζει ο Αντώνης Σαμαράς

Το νέο Εθνικό Αναπτυξιακό Σχέδιο θα παρουσιάσει στις 19:00 το απόγευμα ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, σε εκδήλωση της ΝΔ με θέμα: «Ελλάδα: όραμα Ανάπτυξης», που θα πραγματοποιηθεί στο Αμφιθέατρο του Μουσείο Μπενάκη.

Παράλληλα, ο πρωθυπουργός αναμένεται να δώσει το στίγμα για τον τρόπο που θα κινηθεί τις τελευταίες ημέρες πριν τις Ευρωεκλογές και τον δεύτερο γύρο των δημοτικών εκλογών και να θέσει το δίλημμα της αναμέτρησης.

Όσον αφορά το Αναπτυξιακό Σχέδιο, ο πρωθυπουργός αναμένεται να αναφερθεί σε σχέδιο αλλαγής του παραγωγικού παραγωγικό μοντέλου της χώρας. Σύμφωνα με πληροφορίες, το πρόγραμμα αναφέρεται στη δημιουργία 550.000 θέσεων εργασίας για τα επόμενα χρόνια.

Ο κ. Σαμαράς, αναμένεται να επαναλάβει ότι σταδιακά, και καθώς η χώρα θα πετυχαίνει τους δημοσιονομικούς της στόχους, θα υπάρξει μείωση των φόρων, μείωση των εισφορών κοινωνικής ασφάλισης, καθιέρωση ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος και μία σειρά ρυθμίσεις για την ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής, με αναθεώρηση των πόρων.

Το σχέδιο, επίσης, περιλαμβάνει τους στρατηγικούς τομείς που η ελληνική οικονομία διαθέτει συγκριτικά πλεονεκτήματα και στους οποίους θα βασιστεί η ανάπτυξη. Ανάμεσα στους εν λόγω κλάδους βρίσκεται η ναυτιλία, οι μεταφορές, τα αγροτικά προϊόντα, η ενέργεια και φυσικά η έρευνα η καινοτομία και οι νέες τεχνολογίες.

Στο σχέδιο υπάρχουν προβλέψεις για την προσέλκυση ξένων επενδύσεων με τη δημιουργία ευνοϊκού περιβάλλοντος και τη μείωση της γραφειοκρατίας και φυσικά η απελευθέρωση των αγορών και το πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων.

Πηγή: skai.gr

Share

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.