“Ναι στους ομοφυλόφιλους στο στρατό, τον κάνουν πιο αποτελεσματικό” είπε Βρετανός στρατηγός

gay_army11Βρετανός στρατηγός απευθύνει κάλεσμα στους ομοφυλόφιλους να καταταγούν για να κάνουν καλύτερο το στρατό. Καμία ανοχή σε οποιαδήποτε μορφή παρενόχλησης από το υπουργείο Άμυνας της χώρας.

“Οι ομοφυλόφιλοι άνθρωποι κάνουν το στρατό πιο αποτελεσματικό”, δήλωσε ο διοικητής των χερσαίων δυνάμεων της Βρετανίας James Everard, καλώντας τους να καταταγούν.

Η Βρετανία θέλοντας να εκσυγχρονιστεί, τους τελευταίους μήνες έχει αρχίσει να ενθαρρύνει τους γκέι και τους τρανσέξουαλ να υπηρετήσουν στο στρατό.

“Οι διαφορετικές ομάδες ανθρώπων είναι κατά πολύ πιο αποτελεσματικές”, υποστηρίζει. “Καθώς ο στρατός επανεξατάζει το ρόλο του του σε ένα συνεχώς μεταβαλλόμενο περιβάλλον, με μεγαλύτερη έμφαση στην ψηφιακή σύγκρουση, την προπαγάνδα, την διπλωματία και την εμπλοκή με τοπικούς πληθυσμούς η “παραδοσιακή” κατάταξη δεν αρκεί”, προσθέτει.

“Η διαφορετικότητα μας δίνει το εύρος της κατανόησης και της ικανότητας που δεν μπορούμε να έχουμε με άλλο τρόπο.. πρέπει να φτάσουμε σε σημεία μη παραδοσιακά, σε ένα ευρύτερο φάσμα χαρακτήρων. Αυτό είναι εξαιρετικά σημαντικό για μας”, τονίζει.

Οι ένοπλες δυνάμεις της Βρετανίας πάντα ήταν στη πρώτη γραμμή της αλλαγής αντιλήψεων. Το 2008 το υπουργείο Άμυνας επέτρεψε για πρώτη φορά στα Λεσβιακά, Ομοφυλόφιλα, Αμφισεξουαλικά και Τρανσεξουαλικά άτομα (ΛΟΑΤ- LGBT) να παρελάσουν με τις στολές τους. Από τότε, οι ένοπλες δυνάμεις έχουν κάνει σημαντικά βήματα για να αποτινάξουν την εχθρική εικόνα που είχαν όσον αφορά τις σεξουαλικές μειονότητες.

Μάλιστα, ο βρετανικός στρατός ήταν ανάμεσα στους κορυφαίους 100 εργοδότες σε μια εκστρατεία της εταιρίας Stonewall που αναφέρει τους πιο φιλικούς προς τους γκέι χώρους εργασίας για το 2014.

Το Υπουργείο Άμυνας της Βρετανίας έχει δηλώσει άλλωστε ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις δεν ανέχονται καμία μορφή παρενόχλησης, θυματοποίησης ή διάκρισης του τρανσεξουαλ προσωπικού.

Σημειώνεται ότι το 2008 η Τζάν Χάμιλτον, πρώην Ίαν Χάμιλτον, ήταν ο πρώτος αξιωματικός του Ηνωμένου Βασιλείου που ολοκλήρωσε την αλλαγή φύλου από αρσενικό σε θηλυκό, ενώ ο πληροφοριοδότης Bradley Manning, που φυλακίστηκε για τη διαρροή απόρρητων εγγράφων στο Wikileaks, θα υποβληθεί σε ορμονοθεραπεία αλλαγής φύλου καθώς έγινε δεκτό το σχετικό αίτημά του από το στρατό.

Πηγή: Financial Times

Share

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.