Νομοσχέδιο για τα «κόκκινα» δάνεια πριν την επιστροφή της τρόικα θέλει η Αθήνα

Νομοσχέδιο για τα «κόκκινα» δάνεια πριν την επιστροφή της τρόικα θέλει η Αθήνα
Σύμφωνα με την «Καθημερινή της Κυριακής», βάσει του σχεδίου που επεξεργάζεται το υπουργείο Ανάπτυξης, το ανώτατο όριο κύκλου εργασιών για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις που μπορούν να κάνουν χρήση της οριζόντιας εξωδικαστικής ρύθμισης χρεών θα ανέλθει στα 2,5 εκατ. ευρώ.

Πριν την έλευση της τρόικας επιθυμεί η κυβέρνηση να κατατεθεί το νομοσχέδιο για τα κόκκινα επιχειρηματικά δάνεια, σύμφωνα με την «Καθημερινή της Κυριακής», και οι διεργασίες στο υπουργείο Ανάπτυξης είναι πυρετώδεις.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα, το ζήτημα των μη εξυπηρετούμενων δανείων των επιχειρήσεων θεωρείται από την κυβέρνηση ένας από τους κινητήριους μοχλούς για την είσπραξη εσόδων και την τόνωση της επιχειρηματικής δραστηριότητας.

Σύμφωνα με την ΚτΚ, βάσει του σχεδίου του ΥΠΑΝ, το ανώτατο όριο κύκλου εργασιών για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις που μπορούν να κάνουν χρήση της οριζόντιας εξωδικαστικής ρύθμισης χρεών θα ανέλθει στα 2,5 εκατομμύρια ευρώ σημαντικά αυξημένο σε σχέση με τις 900.000 που προβλεπόταν στο αρχικό σχέδιο.

Από την επίμαχη ρύθμιση εκτιμάται ότι θα επωφεληθούν περί τις 160.000 επιχειρήσεις, αντί για 100.000 όπως είχε εκτιμηθεί αρχικά.

Πηγή: skai.gr

Share

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.