Ντυμένος Παπάς ταξίδεψε ο Χριστόδουλος Ξηρός

XR2Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες της αστυνομίας, ο Χριστόδουλος Ξηρός φέρεται να βρίσκεται στην Αθήνα και να ταξίδεψε με την βοήθεια συγγενικού του προσώπου.

Μάλιστα ο «Μανώλης» της 17Ν φαίνεται πως για λίγο «ακολούθησε» το επάγγελμα του πατέρα του, αφού σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες στο ταξίδι είχε ντυθεί ιερέας προκειμένου να μην γίνει αντιληπτός.

Ο εκτελεστής της 17Ν φέρεται επίσης να έχει βρει κατάλυμα σε σπίτι μελών των Πυρήνων της Φωτιάς οι οποίοι ακόμη δεν έχουν συλληφθεί.

 

Πάντως η αντιτρομοκρατική υπηρεσία γνωρίζει τα άτομα που τον βοήθησαν να εξαφανιστεί, αλλά και όσους ήρθαν σε επαφή μαζί του πριν την απόδραση.

Οι αρχές θεωρούν ότι ο Χριστόδουλος Ξηρός θα παραμείνει κρυμμένος και θα αρχίσει να δραστηριοποιείται μετά από μεγάλο χρονικό διάστημα.

Το κινητό του «Μανώλη» εντοπίστηκε στο σπίτι του αδερφού του, Βασίλη, στην Θεσσαλονίκη, ενώ η κάρτα SIM δεν βρίσκεται εντός της συσκευής και πιθανότατα έχει καταστραφεί. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις ο 56χρονος το άφησε στο σημείο το πρωί της Κυριακής, αφού έδωσε κανονικά το παρών στο Α.Σ. Νέας Καλλικράτειας Χαλκιδικής ως όφειλε.

Η γυναίκα που βρισκόταν κοντά στον Χριστόδουλο Ξηρό και κατέθεσε στην αντιτρομοκρατική δεν έδωσε κάποιο αξιόλογο στοιχείο το οποίο θα συμβάλλει στις έρευνες για τον εντοπισμό του.

Η 28χρονη κοπέλα ανέφερε στους αστυνομικούς ότι δεν το έχει δει.

Σύμφωνα με την αντιτρομοκρατική υπηρεσία τον επισκέφτηκε στις φυλακές το τελευταίο διάστημα, πριν χωρίσουν, κάτι που προκύπτει από το επισκεπτήριο και το χαρακτηρίζουν παράτυπο, αφού οι επισκέψεις που επιτρέπονται αφορούν μόνο στα στενά συγγενικά πρόσωπα.

Στην περίπτωση που θελήσει οποιοδήποτε άλλο άτομο να πραγματοποιήσει επίσκεψη στον κρατούμενο θα πρέπει να έχει πάρει ειδική άδεια κάτι που δεν έγινε ποτέ

Μάλιστα στην αντιτρομοκρατική αφήνουν υπονοούμενα ότι αυτό δεν συνέβαινε μόνο με τον συγκεκριμένο κρατούμενο, αλλά και με άλλους.

Πλέον αναλύονται οι τηλεφωνικές επαφές που είχε ο Χ. Ξηρός αρκετό χρονικό διάστημα πριν την εξαφάνισή του και στις οποίες ίσως περιέχονται στοιχεία για τον σχεδιασμό της όλης επιχείρησης.

Πηγή: newsbomb.gr

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published.