Οδηγός από το Βιετνάμ ο τυχερός των 324 εκατ. δολ. του τζακ-ποτ

ΗΠΑ: Οδηγός από το Βιετνάμ ο τυχερός των 324 εκατ. δολ. του τζακ-ποτ

Ένας Αμερικανός βιετναμέζικης καταγωγής ανακάλυψε κατά την επιστροφή του από τις χριστουγεννιάτικες διακοπές ότι ήταν ο δεύτερος νικητής του επάθλου των 648 εκατ. δολ. που είναι το δεύτερο μεγαλύτερο τζακ-ποτ στην ιστορία των Ηνωμένων Πολιτειών, ανακοίνωσε την Παρασκευή η αμερικανική λοταρία.

Ο Στιβ Τραν κάτοικος της βόρειας Καλιφόρνιας, μοιράζεται έτσι το σούπερ χρηματικό βραβείο με μια γυναίκα από τη πολιτεία της Τζόρτζια στα νοτιοανατολικά των ΗΠΑ, η οποία είναι η άλλη νικήτρια της λοταρίας μετά την κλήρωση στις 17 Δεκεμβρίου.

Ο Τραν που είναι επαγγελματίας οδηγός είχε αγοράσει το τυχερό λαχνό σε ένα κατάστημα με είδη δώρων, κατά το πέρασμά του από την πόλη του Σαν Χοσέ. Στη συνέχεια πήγε για διακοπές με την οικογένειά του, αφήνοντας το τυχερό λαχείο σε ένα συρτάρι με ένα σωρό άλλα μικροπράγματα που επίσης είχε αγοράσει κατά τη διάρκεια του ταξιδιού του.

Όταν επέστρεψε από τις διακοπές στη μέση της νύχτας, θυμήθηκε το λαχνό. «Ξύπνησα μέσα στη νύχτα και θυμήθηκα ότι είχα πάει στο Σαν Χοσέ» είπε. Ήταν τότε που έψαξε για το πολύτιμο χαρτάκι και ανακάλυψε ότι είχε κερδίσει 324 εκατομμύρια δολάρια. Σύμφωνα με τον αμερικανικό τύπο, ο υπερ-τυχερός Στιβ Τραν επικοινώνησε το αμέσως επόμενο πρωινό με το αφεντικό του λέγοντας: «Λυπάμαι αφεντικό, αλλά κέρδισα το τζακ-ποτ δεν νομίζω να έρθω στη δουλειά σήμερα, ούτε αύριο, ούτε ποτέ».

Ο νικητής πλέον έχει 60 ημέρες για να αποφασίσει εάν θα παραλάβει το σούπερ χρηματικό έπαθλο σε μετρητά με ετήσιες δόσεις ή “με τη μία”. Στην τελευταία περίπτωση, το ποσό που θα λάβει θα μειωθεί στα 174 εκατομμύρια δολάρια μετά και από τη σχετική φορολόγηση.

Πηγή: Newsbomb.gr

Share

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.