Οι δρόμοι του Παρισιού γέμισαν με πρόβατα

Οι δρόμοι του Παρισιού γέμισαν με πρόβαταΔυσαρεστημένοι κτηνοτρόφοι στη Γαλλία κατέβηκαν στους δρόμους για να διαμαρτυρηθούν για τις επιθέσεις των λύκων στα κοπάδια τους και να δηλώσουν την αντίθεσή τους στις αντί-αγροτικές περιβαλλοντικές πρακτικές της κυβέρνησης. Δεν κατέβηκαν όμως μόνοι τους…

Οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν κάτω από τον περίφημο Πύργο του Άιφελ, φέρνοντας μαζί τους και τα πρόβατά τους. Μέσα από τη διαμαρτυρία, που πραγματοποιήθηκε εχτές, Πέμπτη, οι δυσαρεστημένοι κτηνοτρόφοι ζητούν να βρεθεί λύση στις επιθέσεις των λύκων που επιτίθενται στα αγροκτήματά τους και κατασπαράζουν τα πρόβατά τους.

Στα πανό που κρατούσαν στα χέρια του κυριαρχούσαν συνθήματα όπως «Σήμερα αγρότες-αύριο άνεργοι» ενώ ορισμένοι προέβησαν και σε πιο τολμηρές εκδηλώσεις όπως η περίπτωση ενός κτηνοτρόφου που μεταμφιέστηκε σε λύκο κουβαλώντας ένα σκοτωμένο πρόβατο. Την πορεία διαμαρτυρίας ακολούθησαν και πληθώρα ζωόφιλων οι οποίοι ζητούσαν από την κυβέρνηση να προστατέψει τους λύκους, που τα τελευταία χρόνια παρουσιάζουν αριθμητική αύξηση στην ευρύτερη περιοχή της Γαλλίας.

«Δεν είναι φυσιολογικό να τρώνε οι λύκοι τα πρόβατά μας. Είμαστε ενάντια στους λύκους από τη στιγμή που μας επιτίθενται» δήλωσε ένας επικεφαλής φάρμας της Γαλλίας. «Γνωρίζω ανθρώπους που έχουν εγκαταλείψει το επάγγελμά τους επειδή τα αγροκτήματά τους καταστράφηκαν από τους λύκους. Κάθε ημέρα ξυπνούσαν και έβρισκαν τα πρόβατά τους φαγωμένα από τους λύκους. Δεν άντεχαν άλλο ψυχολογικά. Κάθε χρόνο σημειώνονται περίπου 8.000 επιθέσεις».

Οι κτηνοτρόφοι ζητούν από τους αρμόδιους φορείς να απομακρύνουν τους λύκους από τις περιοχές τους και να τους δώσουν το ελεύθερο να πυροβολούν όσους επιτίθενται στα πρόβατά τους.

Ο Υπουργός Περιβάλλοντος παρακολουθώντας τις έντονες αντιδράσεις και τη δυσαρέσκεια των κτηνοτρόφων δήλωσε ότι πρέπει να βρεθεί άμεσα μία λύση.

Παρόλο που οι λύκοι κινδύνευαν να εξαφανιστούν τη δεκαετία του ’30 από τη Γαλλία, ένα νέο κύμα λύκων που ήρθε από την Ιταλία τη δεκαετία του ’90, ώθησε τις αρχές να απαγορεύει το κυνήγι τους, μετρώντας σήμερα περίπου 300 λύκους.

Share

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.