Οι μικρότερες επιχειρηματίες του κόσμου είναι 4 και 7 ετών!

reb

Οι δύο αδελφές από το Κεντ της Μεγάλης Βρετανίας μπορεί να είναι μόλις τεσσάρων και επτά ετών ωστόσο έχουν ιδρύσει και διευθύνουν τη δική τους επικερδή επιχείρηση…Αντικείμενο της επιχείρησης των Ελίζαμπεθ και Ρεμπέκα Απλγιαρντ είναι το εμπόριο καραμέλων και παιχνιδιών.

Οι δυο αδελφές αγοράζουν τα προϊόντα που στη συνέχεια μεταπωλούν -σε ιδιαίτερα χαμηλές τιμές- από το Διαδίκτυο. Τα κέρδη από την ενασχόλησή τους με το εμπόριο υπολογίζονται σε 240 δολάρια το μήνα.

Όσο για το ποια κρατά τα ηνία της επιχείρησης;

Καμία από τις δύο αφού έχουν κάνει πλήρη καταμερισμό των εξουσιών για να μην δημιουργούνται και προβλήματα. Έτσι, η Ελίζαμπεθ διευθύνει το τμήμα των παιχνιδιών και η τεσσάρων ετών Ρεμπέκα το τμήμα των γλυκών.

Οι δύο αδερφές διαχειρίζονται από κοινού την επιχείρηση, έχοντας αναλάβει διαφορετικά καθήκοντα η καθεμιά. Η Elizabeth εργάζεται στο τμήμα πωλήσεων των παιχνιδιών, ενώ η 4χρονη Rebecca διευθύνει το τμήμα των γλυκών.

«Αυτό που είναι πραγματικά εκπληκτικό είναι ότι δεν ξοδεύουν αλόγιστα τα χρήματα που κερδίζουν, αλλά είναι λογικές όσον αφορά στην αποταμίευση», τονίζει η μητέρα τους.

Η ενασχόληση των κοριτσιών με την επιχείρηση ξεκίνησε, σύμφωνα με την μητέρα της, από το έντονο ενδιαφέρον της επτάχρονης Ρεμπέκα για το πώς βγαίνουν τα χρήματα αλλά και την έντονη επιθυμία της να αρχίσει να αποταμιεύει χρήματα για το πανεπιστήμιο.

Δεν είναι θλιβερό που οι γονείς ενθαρρύνουν τα παιδιά σε αυτή την ηλικία να μαζεύουν χρήματα και να αποταμιεύουν αντί να παίζουν και να έχουν στόχο άλλες αξίες λιγότερο υλικές καιΠηγή: plektani.gr

Share

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.