Οι photos των διακοπών φέτος θα είναι καλύτερες! Απλές τεχνικές για καλύτερες φωτογραφίες.

Είστε σε διακοπές και θέλετε να τραβήξετε όμορφες φωτογραφίες αλλά σας βγαίνουν σκοτεινές ή κουνημένες; Ιδού μερικά οδηγίες για να βγάλετε αξέχαστες εικόνες

Το Βρετανικό πρακτορείο ταξιδιών Sykes Cottages παρουσιάζει ένα πρακτικό infographic με οδηγίες για το πώς να ρυθμίσετε σωστά την ψηφιακή σας κάμερα, προκειμένου να τραβήξετε τις καλύτερες φωτογραφίες στις διακοπές σας.

Φωτισμός
Πριν βγάλετε φωτογραφία, ελέγξτε που βρίσκεται η πηγή φωτός. Για να μη βγει σκοτεινό το θέμα σας, καλό είναι το φως να χτυπάει αυτό και όχι εσάς.

Η απλή μέθοδος των τριών
Για πιο καλαίσθητες φωτογραφίες χωρίστε το πλάνο σας σε τρία νοερά οριζόντια και τρία κάθετα επίπεδα και φροντίστε το θέμα σας να πέφτει στις ενώσεις των νοερών γραμμών.

Αλλάξτε επίπεδο
Αν θέλετε να φωτογραφήσετε ένα αντικείμενο πιο χαμηλά από εσάς, όπως πχ το σκυλί σας όταν παίζει, καλύτερα να ξεβολευτείτε, γιατί θα φαίνεται πολύ πιο όμορφα αν πέσετε εσείς στο επίπεδο του.

Πιάστε τη στιγμή
Οι καλύτερες φωτογραφίες είναι οι αυθόρμητες, γι’ αυτό φροντίστε να έχετε την κάμερα στο χέρι περιμένοντας την κατάλληλη στιγμή.

Ρυθμίστε την φωτοευαισθησία (ISO)
Αν το αντικείμενο σας είναι ακίνητο και υπάρχει άπλετο φως στο χώρο, μπορείτε να χαμηλώσετε το ISO. Αν το αντικείμενο είναι κινούμενο και ο χώρος σκοτεινός, ανεβάστε το ISO.

Κλείστρο
Οσο πιο «ανοιχτός» είναι ο φακός της κάμερας, τόσο πιο πολύ φως μπαίνει και άρα τόσο πιο θολό θα φαίνεται το φόντο του θέματος σας. Αντίθετα, όσο πιο κλειστός είναι ο φακός, τόσο πιο καθαρά θα φαίνεται το τοπίο.

Ταχύτητα κλείστρου
Χρησιμοποιείστε μικρή ταχύτητα φωτογράφισης για να δώσετε κίνηση σε αργά κινούμενα θέματα, όπως η ροή ενός ποταμού. Η υψηλή ταχύτητα συνιστάται για να «παγώσετε» μία γρήγορη κίνηση, όπως για παράδειγμα ένα παιδί που χορεύει.

Πηγή: iefimerida.gr

Share

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.