Ο Γιώργος Μποροβήλος είναι ο νέος πρόεδρος της Σούπερ Λιγκ

Ο Γιώργος Μποροβήλος είναι ο νέος πρόεδρος της Σούπερ Λιγκ

Ο πρόεδρος του Αστέρα Τρίπολης, Γιώργος Μποροβήλος εξελέγη νέος πρόεδρος της Σούπερ Λιγκ, διαδεχόμενος τον Τάκη Αγραφιώτη. Αναπληρωτής πρόεδρος εκλέχθηκε ο πρόεδρος του Παναθρακικού Δημήτρης Τζελέπης.

Στην ψηφοφορία, 13 ΠΑΕ ψήφισαν θετικά στην υποψηφιότητα Μποροβήλου, λευκό ψήφισαν οι Ξάνθη, Λεβαδειακός και Νίκη Βόλου, «αποχή» ο ΠΑΟΚ, ενώ η μοναδική ομάδα που καταψήφισε τον κ.Μποροβήλο ήταν ο Παναθηναϊκός.

«Όχι στο συμφέρον του ενός»

Τη συναίνεση και τη συνεργασία όλων των εμπλεκομένων με το ποδόσφαιρο ζήτησε ο νέος πρόεδρος της Σούπερ Λιγκ, Γιώργος Μποροβήλος, μιλώντας στους εκπροσώπους του Τύπου μετά το Δ.Σ της διοργανώτριας αρχής.

Παράλληλα, εξέφρασε την αισιοδοξία του για επανέναρξη του πρωταθλήματος το Σαββατοκύριακο (29-30/11):

Αναλυτικά:

«Αναλαμβάνουμε κάτω από πολύ δύσκολες συνθήκες, το γνωρίζουμε. Πρέπει το ποδόσφαιρο να κάνει βήματα προόδου. Εύκολα γκρεμίζεις, αλλά δύσκολα φτιάχνεις. Δεν είναι έργο του ενός ή των δύο. Χρειάζεται συναίνεση για να έχει κέρδος το ποδόσφαιρο. Σιγά σιγά θα τα κάνουμε πράξη με συνεργασία και καλή θέληση για να κάνουνε την μπάλα το λαοφιλέστερο άθλημα για τον Έλληνα και να φέρουμε τον κόσμο στα γήπεδα. Να κοιτάξουμε όλοι μαζί το ποδόσφαιρο και όχι το συμφέρον του ενός. Θα δώσουμε αγώνα με τις θέσεις μας και τον αγώνα μας. Πρέπει να υπάρχει πολύ καλή συνεργασία με ΕΠΟ και όλους τους υπόλοιπους

Δεν λύθηκαν σήμερα τα προβλήματα, αλλά υπάρχει πια μια καλή διάθεση. Χωρίς τέτοια διάθεση και πρόθεση δεν μπορεί να γίνει τίποτα. Μετά την κοινή ομόφωνη ανακοίνωση, η ΕΠΟ θα άρει την απόφασή της και αυτό το Σ/Κ θα έχουμε μπάλα. Είναι στη βάση προηγούμενης ανακοίνωσης του ΠΑΟΚ εκείνη που θα εκδοθεί.

Δεν έχω υπόψη το περιστατικό σε βάρος του κυρίου Σπάθα και δεν μπορώ να πάρω θέση.

Είμαι ευτυχής που με εμπιστεύτηκαν 13 ομάδες και το μόνο που μπορώ να δηλώσω πως Παναθηναϊκός και ΠΑΟΚ είναι μεγάλες ομάδες».

Στη συνέχεια μίλησε και ο νέος αντιπρόεδρος, Δημήτρης Τζελέπης: «Όπως είπε και ο πρόεδρος κύριος Μποροβήλος το ελληνικό ποδόσφαιρο βρίσκεται στη μεγαλύτερη κρίση της ιστορίας του. Έχουμε αναλάβει μεγάλη ευθύνη, αλλά θα πρέπει να υπάρξει συναίνεση ώστε να φέρουμε πίσω τους ανθρώπους που αγαπούν το άθλημα που υπηρετούμε. Και για να προχωρήσουμε, οι λύσεις θα πρέπει να είναι κοινές», δήλωσε από την πλευρά του, ο αναπληρωτής πρόεδρος της Σούπερ Λίγκας, Δημήτρης Τζελέπης.


Έγγραφο στην ΕΠΟ για επανέναρξη

Εν τω μεταξύ, στη συνεδρίαση αποφασίστηκε να σταλλεί έγγραφο στην ΕΠΟ με το οποία η Σούπερ Λιγκ ζητεί την επανέναρξη του πρωταθλήματος.

Σε αυτό, το οποίο βασίζεται σε έγγραφο που είχε αποστείλει η ΠΑΕ ΠΑΟΚ την περασμένη εβδομάδα, αναφέρονται τα εξής:

«Όλες οι ΠΑΕ ξεκάθαρα καταδικάζουμε την απαράδεκτη και απάνθρωπη επίθεση στον κ. Ζωγράφο και του ευχόμαστε ταχεία ανάρρωση.

Η Λίγκα ζητάει επίσημα από τον Υπουργό Δικαιοσύνης να προχωρήσουν με τη μορφή του κατεπείγοντος όλες οι ανοικτές υποθέσεις που αφορούν το ποδόσφαιρο για να φύγουν από πάνω του οι σκιές που δημιουργούν εντάσεις και διώχνουν τον κόσμο από τα γήπεδα.

Η Λίγκα στηρίζει τους Έλληνες διαιτητές και εκφράζει την εμπιστοσύνη της στο πρόσωπό τους. Ζητάμε από την ΚΕΔ ωστόσο να είναι πιο αποτελεσματική στους ορισμούς, την αξιολόγηση, την επιβράβευση αλλά και την τιμωρία τους, ώστε οι λίγοι να μην αμαυρώνουν τον κλάδο και τις θυσίες των πολλών».

Αν όλα πάνε καλά, αυτό το Σαββατοκύριακο θα διαξαχθεί η 12η αγωνιστική και η 11η που αναβλήθηκε το περασμένο Σαββατοκύριακο, θα πραγματοποιηθεί ή τις τελευταίες ημέρες του χρόνου (28/12) ή στις αρχές του 2015 (10-11/1).

Η παραίτηση του Αγραφιώτη

Λίγο μετά την έναρξη του ΔΣ της Σούπερ Λιγκ, ο απερχόμενος πρόεδρος, Τάκης Αγραφιώτης, υπέβαλε την παραίτησή του, όπως είχε προαναγγείλει από την προηγούμενη εβδομάδα:

«Αγαπητοί Συνάδελφοι,

Όπως γνωρίζετε από τη γραπτή μου ανακοίνωση, στη σημερινή μας συνεδρίαση θα υποβάλλω την παραίτησή μου από τη θέση του προέδρου της Super League.

Η απόφασή μου αυτή, όπως άλλωστε δήλωσα, ήταν αναπόφευκτη λόγω των τελευταίων γεγονότων που μετέτρεψαν τη Super League από όργανο συλλογικής προσπάθειας και λειτουργίας σε πεδίο οπαδικών αντιπαραθέσεων, για λόγους απολύτως άσχετους με το γράμμα και το πνεύμα αυτού του αθλητικού και επιχειρηματικού θεσμού.

Η δημιουργία και η ύπαρξη της Super League έχει ως στόχο την ομαλή διεξαγωγή του Πρωταθλήματος και την υπεράσπιση και προώθηση των οικονομικών συμφερόντων ΟΛΩΝ των ΠΑΕ.

Οι επιδιώξεις αυτές έχουν ως ακρογωνιαίο λίθο τη συλλογική προσπάθεια και όταν αυτή διαταράσσεται και πολύ περισσότερο όταν στην πράξη διαλύεται, τότε παύει να έχει λόγο η ύπαρξη του ίδιου του οργάνου.

Ελπίζω και εύχομαι ότι με την εκλογή νέου προέδρου να τεθεί οριστικό τέλος στην αλλοίωση της φυσιογνωμίας της Super League, μακριά από άγονες αντιπαραθέσεις και επικοινωνιακές πιρουέτες.

Το επιβάλλει το συμφέρον των ΠΑΕ και η επιβίωση του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Θέλω να ευχηθώ σε όλες τις ελληνικές ομάδες που αγωνίζονται αυτή την εβδομάδα στα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα καλή επιτυχία για το καλό του ελληνικού ποδοσφαίρου συνολικά».

Πηγή: in.gr

Share

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.