Ο ΕΝΦΙΑ ήρθε γραμμένος στα αγγλικά!!! Καταγγελία εφοριακών και απάντηση αντιπροέδρου της ΠΟΕ-ΔΟΥ Τρύφωνα Αλεξιάδη [Video]

image

Σε μία συγκλονιστική καταγγελία προέβησαν οι εφοριακοί, σύμφωνα με τους οποίους ο νόμος για τον ΕΝΦΙΑ ήρθε γραμμένος στα αγγλικά.

Όπως κατήγγειλε ο αντιπρόεδρος της ομοσπονδίας εφοριακών, Τρύφων Αλεξιάδης στον ΑΝΤ1, «όχι μόνο ο ΕΝΦΙΑ αλλά πάρα πολλοί νόμοι έχουν έρθει γραμμένοι στα αγγλικά. «Μάλιστα ορισμένοι από αυτούς, όπως π.χ. ο 4174 (κώδικας φορολογικών διαδικασιών) έχει μέσα φρασεολογία και φαίνεται πως είναι μεταφρασμένος και δεν έχει καμία σχέση με κυβερνητική πραγματικότητα» τόνισε.

«Αυτό που θέλουμε να καταγγείλουμε ως εφοριακοί» ανέφερε συνεχίζοντας ο κ. Αλεξιάδης, «είναι, ότι δεν είναι δυνατόν όταν νομοθετούν κάποιοι, να νομοθετούν χωρίς να συζητάνε με τους φορείς της αγοράς, τα επιμελητήρια, τους λογιστές, τους εφοριακούς, και να κάνουν τους νόμους κάποια παρασκήνια και κάποιοι παρασύμβουλοι παχυλά αμειβόμενοι, οι οποίοι είναι και μόνιμοι –δεν αλλάζουν με τους υπουργούς που αλλάζουν- κι όταν οι νόμοι αυτοί μας οδηγούν εδώ που μας οδηγούν, κάποιοι αρχίζουν να λένε ‘φταίνε κάποιοι υπηρεσιακοί παράγοντες’».

[youtube=https://m.youtube.com/watch?v=EGw-M_aSEW4]

Απάντηση για το ζήτημα που προκλήθηκε μετά από δημοσίευμα για “ετοιμοπαράδοτο” νομοθέτημα του ΕΝΦΙΑ στα Αγγλικά από τους δανειστές εξέδωσε ο αντιπρόεδρος της ΠΟΕ-ΔΟΥ, Τρύφων Αλεξιάδης.

Ο αντιπρόεδρος της ΠΟΕ – ΔΟΥ, είχε καταγγείλει ότι ο ΕΝΦΙΑ έφθασε στα αγγλικά, μεταφράστηκε και έγινε αποδεκτό από την κυβέρνηση.
Η απάντηση
Μετά τη δημοσιοποίηση καταγγελιών για σύνταξη φορολογικών Ν/Σ στα αγγλικά (Πρώτο Θέμα 19.8.2014) δέχθηκα την αναμενόμενη επίθεση, για “ψεύδη, ανακρίβειες, υπερβολές κλπ. Δεν με απασχόλησε η επίθεση, γιατί αυτοί που την ανέλαβαν, εκ της θέσεώς τους, ήταν αναμενόμενο να αντιδράσουν σε κάθε τι που έθιγε τα “Ιερά και Όσια” της μνημονιακής φορολογικής βαρβαρότητας που ψήφισαν και επέβαλαν στους πολίτες.

Επειδή όμως βιάζονται να καταγγείλουν, ας μελετήσουν την ανάρτηση στο TAX HEAVEN στις 17.7.2013 “Ο Νέος Κώδικας Φορολογικών Διαδικασιών”. Ας δούνε στις ιδιότητες του εγγράφου, ποιος είναι ο πραγματικός συντάκτης και ας απαντήσουν τώρα, ποιά τελικά είναι η αλήθεια. Το όλο θέμα είχε αναδείξει με Δελτίο Τύπου η Κοινωνική Συμφωνία στις 17.7.2013.
Πηγή: ant1, enikos.gr, fpress.gr

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published.